30 svijeća za žrtve Vukovara i sve poginule i stradale u Domovinskom ratu

stu 17, 2021 by

30 svijeća za žrtve Vukovara i sve poginule i stradale u Domovinskom ratu
“…kad mali ljudi umiru u starinskim ulicama za domovinu, ni mi koji smo imali sreću dočekati svoje obitelji i ljubavi, i svoju Hrvatsku, više nikada ne možemo biti isti…” 
 
Uz 30. obljetnicu pada Vukovara, ispred spomenika autoru hrvatske himne na glavnom gradskom trgu,  gradonačelnik Zlatko Brlek i gradski vijećnik Ilija Kranjčec zajedno s klanječkim braniteljima, policajcima PP Klanjec,  članovima DVD- a Klanjec, Gredice i Rakovec i građanima Klanjca zapalili su uoči blagdana kojim se cijela Hrvatska sjeća tragične sudbine i žrtve vukovarskih branitelja i njegova stanovništva u Domovinskom ratu 30 svijeća koje simboliziraju vukovarski Vodotoranj i stradanje vukovarskih žrtava.

Na središnjem županijskom obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održanom ispred spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku, uz delegacije Krapinsko-zagorske županije i županijskih braniteljskih udruga,  gradonačelnik Klanjca zapalio je svijeću u ime svih građana Klanjca u znak sjećanja na herojski grad, njegove stanovnike i sve hrvatske branitelje. Da se nikad ne zaboravi!

Related Posts

Tags

Share This