28 svijeća gori na gradskom trgu u znak sjećanja na žrtvu Vukovara

stu 18, 2019 by

28 svijeća gori na gradskom trgu u znak sjećanja na žrtvu Vukovara

“Morate iznova graditi prvo svoju prošlost, tražiti korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.”
Siniša Glavašević, 12. studenog, 1991., 18:11 sati

28 godina nakon pada Vukovara ispred spomenika autoru hrvatske himne na glavnom gradskom trgu župan Željko Kolar, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever te predstavnici klanječkih branitelja, policajaca i vatrogasaca zapalili su večer uoči Spomendana kojim se cijela Hrvatska sjeća tragične sudbine i žrtve vukovarskih branitelja i njegova stanovništva u Domovinskom ratu 28 svijeća koje simboliziraju vukovarski Vodotoranj i stradanje vukovarskih žrtava.

Na središnjem županijskom obilježavanju Spomendana koje je u nedjelju poslijepodne održano ispred spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku uz delegacije Krapinsko-zagorske županije i županijskih braniteljskih udruga, gradonačelnik Klanjca zapalio je svijeću u ime svih građana Klanjca u znak sjećanja na herojski grad, njegove stanovnike i branitelje.

 

Related Posts

Tags

Share This