25. obljetnica i godišnji susret Udruge umirovljenika grada Klanjca

stu 18, 2018 by

25. obljetnica i godišnji susret Udruge umirovljenika grada Klanjca

Ovogodišnje, sedmo po redu, godišnje druženje članova Udruge umirovljenika grada Klanjca bilo je svečanije od dosadašnjih jer je ovo veliko okupljanje klanječkih umirovljenika ujedno iskorišteno da se prigodno obilježi i 25. godišnjica rada udruge. U četvrtak, 15. studenoga 2018. godine u Zelenjaku, u nazočnosti zamjenice župana Krapinsko-zagorske županije Jasne Petek, gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka i predsjednika Matice umirovljenika KZŽ Nikole Capara, kratki pregled najznačajnijih događaja, aktivnosti u radu i osoba koje su obilježile proteklih 25 godina priredila je ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin. Spomenute su tako aktivnosti na osnivanju udruge iz 1993. godine, prvi predsjednik Franjo Brajković, tajnica Katica Milčić, prvi članovi skupštine i izvršnog odbora. Dužnost predsjednika još su obavljali i Stjepan Glas i Zvonimir Golubić, u jednom je mandatu dopredsjednik bio Ivica Hrbud. Marljivo su u udruzi radili i Magda Lena Brajković kao tajnica te Danijel Greblički kao dopredsjednik, a do zadnjih izbora, uz sadašnju predsjednicu Katicu Kantura i tajnica Biserka Taboršak te dopredsjednik Božidar Pavlinić. Aktivnosti su u svih 25 godina bile usmjerene ka pružanju potpore i pomoći socijalno najugroženijim članovima te organiziranju zanimljivih aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena pripadnika treće dobi. 
Kratko izvješće o radu u ovoj godini iznijela je predsjednica Katica Kantura, spomenuvši da udruga trenutno ima 244 člana, da su organizirani izleti u Mariju Bistricu, jednodnevni izleti na more, a u listopadu putovalo se i u Mađarsku. Udruga je ove godine bila i domaćin Sportskih igara Matice umirovljenika KZŽ, a dobra suradnja nastavljena je i s Gradskim društvom Crvenog križa koje radnim danom od 8 do 12 sati organizira Klanječki dnevni boravak 60+. Radila je i Sekcija za tradicijsko rukotvorstvo koja se sastaje srijedom u knjižnici , a koja je između ostalog sudjelovala i na županijskoj izložbi jaslica u Brestovcu Orehovičkom te ukrasima od krepe papira u aktivnostima Muzeja Staro selo u Kumrovcu. 

Veliki pljesak dobila je zamjenica župana Jasna Petek koja je okupljene članove pozdravila sa “Djevojke i mladići…” prenijevši im pozdrave župana Željka Kolara te zaželjevši im još puno aktivnosti koje čine kvalitetnijim njihov svakodnevni život, ali i obogaćuju život zajednice. Na susretu su klanječke umirovljenike pozdravili i gradonačelnik Zlatko Brlek te Nikola Capar.

Uz 25. obljetnicu priznanja za nesebičan rad i poseban doprinos djelovanju Udruge umirovljenika grada Klanjca dodijeljena su Zvonimu Golubiću, Ivici Hrbudu, Katici Milčić, Katici Kantura, Mandi Leni Brajković, Danijelu Grebličkom, Božidaru Pavliniću, Ankici Hrbud, Branki Golubić, Biserki Taboršak i Jasminki Vrančić.

Zahvalnice za potporu  radu Udruge dobili su Krapinsko-zagorska županija, Grad Klanjec, Matica umirovljenika KZŽ, Kulturni centar Klanjec, Gradska knjižnica i Vrelej d.o.o.

Već tradicionalno su na susretu dodijeljene i prigodni pokloni članovima za navršene okrugle godine života što je uz veliki pljesak i poljupce izazvalo i puno smijeha te duhovitih opaski, a u dijelu programa uz kasni ručak i glazbu, umirovljenici su još jednom pokazali kako se se još uvijek znaju odlično zabaviti i kako za dobro druženje godine nisu nimalo važne.

Related Posts

Tags

Share This