Ni magla nije zasmetala Božićnom sajmu

pro 15, 2015 by

Ni magla nije zasmetala Božićnom sajmu

U sklopu manifestacije «ČAROLIJA U BLAGDANU U KLANJCU», u subotu, 12. prosinca u poslijepodnevnim satima na Trgu Antuna Mihanovića održan je još jedan tradicionalni klanječki Božićni sajam.
Organizatori sajma, Grad Klanjec, Kulturni centar i Gradska knjižnica zahvaljuju izlagačima, sudionicima u programu i posjetiteljima  što su bili dio ovog predblagdanskog događanja u našem gradu i unatoč maglovitom i hladnom vremenu.
Sajam adventskih i prigodnih blagdanskih proizvoda ponudio je Klanjčanima i posjetiteljima izbor božićnih dekoracija i ukrasa, raznih sitnih poklona, nakita, meda i proizvoda od meda, gurmanskih božićnih užitaka, osobito slastica. U sajamskoj ponudi naglasak je i ove godine stavljen na tradicijske ukrase i rukotvorine
Prigodnim programom posjetitelje su, a osobito brojne roditelje, razveselili svojim nastupom najmlađi iz Dječjeg vrtića “Kesten”, plesne skupine Glazbeno-plesnog studija “Ritam” te dječji folklor KUD-a “Antun Mihanović”.
Najveće zanimanje i veselje najmlađih sigurno je izazvala i ove godine vožnja s Djedom Mrazom. Njegovu lijepo ukrašenu zapregu vukla su klanječkom starom jezgrom dva prekrasna konja i to zahvaljujući susretljivosti vlasnika Petra Jadeka iz Zaboka. Grla spadaju u red najljepših u Krapinsko-zagorskoj županiji. Za vožnju je vladao veliki interes i čekalo se na red, a do večernjih sati polako se praznila i puna vreća slatkiša našeg Djeda Mraza.
Za dobru i veselu predblagdansku atmosferu pobrinuo se odličan glazbeni sastav Za kaj, a veliki promet ove je godine zabilježila i božićna kuhinja u kojoj su Tihomir Kušanić i cure iz Knjižnice i Kulturnog centra uz gulaš pripremali i odlične hrenovke s roštilja razveselivši posebno najmlađe. Organizatori zahvaljuju i Maksu Kolaru koji je odradio velik dio posla na ovogodišnjem sajmu ( ali ne smijemo napisati kojeg točno, odrasli će lako zaključiti i sami).

Related Posts

Tags

Share This