Međunarodni dan muzeja u GAA

svi 15, 2015 by

Međunarodni dan muzeja u GAA

Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2015. u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu – cjelodnevno prezentiranje dokumentacije muzejske radionice Modeliranjem gline spoznajmo održivost

Međunarodni dan muzeja 18. svibnja 2015. godine Galerija Antuna Augustinčića će obilježiti cjelodnevnim prezentiranjem dokumentacije upravo završene muzejske radionice Modeliranjem gline spoznajmo održivost.
Time Galerija Antuna Augustinčića zaokružuje svoje sudjelovanje u 20. muzejskoj edukativnoj akciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva povodom Međunarodnog dana muzeja, a koja svojim nazivom Održivost zrcali međunarodnu temu Muzeji za održivo društvo.
Kako je održivost počelo i načelo svega, svekolikog života pa i života oblika, a kako upravo kroz oblike – napose kiparske oblike – te ponajprije oblikujući spoznajemo održivost, sudionike akcije Održivost u našoj je Galeriji čekala za modeliranje pripremljena glina, kao u majstorovu kiparskom ateljeu. I naputak: Oblikujete je po principima održivosti, imajući na umu da je održivost »svojstvo onoga što je održivo« te da održati znači »sačuvati nešto da ostane cijelo i da postoji«, odnosno »očuvati od narušavanja«. Modelirajte glinu računajući na one koji su to radili prije i one koji će to raditi poslije vas. A mi smo njihovo djelovanje dokumentirali i prikazujemo ga na Međunarodni dan muzeja.
Ovogodišnji program Galerije Antuna Augustinčića povodom Međunarodnog dana muzeja Modeliranjem gline spoznajmo održivost potpisuje Božidar Pejković, realiziran je uz pomoć suradnika Sanje Broz, Radivoja Jovičića, Roberta Žitnika i Davorina Vujčića, a u njemu su sudjelovali učenici osnovnih škola iz Klanjca i Kumrovca.
Na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2015., Galerija radi prema ustaljenom rasporedu, od 9 do 17 sati, a za pojedinačne i obiteljske posjete ulaz je slobodan.

voditelj GAA:
Božidar Pejković, viši kustos

 

!cid_6C9553BA196E463DACCED51E25867472@BozoPejkovic

Related Posts

Tags

Share This