17. Dani Antuna Mihanovića u Klanjcu otvoreni radionicama i druženjem u Zelenjaku

lip 7, 2023 by

17. Dani Antuna Mihanovića u Klanjcu otvoreni radionicama i druženjem u Zelenjaku

Ugodnom šetnjom od Spomen parka znamenitih Klanjčana, šetnicom uz Sutlu pa sve do Zelenjaka i razigranim likovnim radionicama i igraonicama Gradska knjižnica “Antun Mihanović” Klanjec otvorila je u subotu 3. lipnja ovogodišnju tradicionalnu i to već 17. po redu kulturnu manifestaciju Dani Antuna Mihanovića.
U lijepom i inspirativnom okruženju zaštićenog krajobraza Zelenjak, u kojem je prema predaji stvarao i autor stihova Lijepe naše Antun Mihanović,  slikalo se, crtalo, ali i sviralo, pjevalo, trčalo, skakalo, a nisu se zaobišle ni uvijek atraktivne velike njihaljke Staze kroz krošnje.

Lijepo i konačno sunčano poslijepodne privuklo je u Zelenjak ne samo najmlađe, već i roditelje, bake i djedove i naše sugrađane. Uz kavicu i sok, uživalo se u razgovoru i druženju te pogledu na nasmijana dječja lica u prekrasnoj prirodi.
Likovni radovi koji su inspirirani Zelenjakom, Sutlom, Mihanovićem, himnom.. bit će predstavljeni i na prigodnoj izložbi u Spomen parku znamenitih Klanjčana uz program svečane dodjele ovogodišnje 17. Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” i prve likovne nagrade u sklopu ove manifestacije, a koja će se održati u ponedjeljak 12. lipnja u 18 sati.

 

Related Posts

Tags

Share This