Fašničke spelancije u Klanjcu

velj 16, 2015 by

Fašničke spelancije u Klanjcu

U organizaciji Turističkih zajednica grada Klanjca i općina Tuhelj te TZ područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela organizirana je u nedjelju,  15. veljače 2015. još jedna zajednička fašnička povorka.
Maskirane grupe obišle su sva tri mjesta kako bi nasmijala posjetitelje i na sarkastičan način progovorile o aktualnim događanjima koja su obilježila prošlu godinu.
Na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu najprije se svojom ovogodišnjom maskom predstavio Dječji vrtić “Kesten”. Navikli smo već da nas vode u razne krajeve svijeta, a da prigodno i teta Ksenija progovori na jednom od mnogobrojnih svjetskih jezika. Pa su nas tako ovaj put odveli do Eskima na Sjevernom polu i svojim plesnim nastupom oduševili mnogobrojne posjetitelje.

U ovogodišnjoj velikoj fašničkoj povorci sudjelovale su tek četiri maske, a i ta četvrta nije stigla do Klanjca već posustala negdje po putu.
Udruga “Kolovrat” iz Tuhlja sa svojim šefom Rudom Žlenderom ove se godina odlučila za postupak revizije te razotkrila jednog lažnog branitelja, lažnog penzionera i diplomca.
Uvijek atraktivna skupina koja djeluje na relaciji Risvica- Kumrovec-Klanjec odlučila se u naš kraj dovesti dašak venecijanskog karnevala, a dečki iz Klanjca nisu zaboravili na središnji nedjeljni događaj-inauguraciju nove predsjednici pa su posjetitelji mogli čuti razgovor Mislava Bage s Kolindom, Ivom, Kujundžićem i Sinčićem. Kroz program su nas vodili fašnički ceremonijal meštri i to jedan kumrovečki, Milan Kladnički i jedan klanječki, Ivan Petrišić Gumeni. Kao i svake godine povorci se pridružio i Puhački orkestar “Lipa” iz Tuhlja.
Turistička zajednica Klanjca bila je ovogododišnji domaćin te sve sudionike počastila na Lovačkom domu gdje su uz dobro rasploženje i ples, uručene i nagrade. Prva Rudi i dečkima iz Kolovrata, dok su drugu podijelili Venecijaneri i predsjednički kandidati.

Related Posts

Tags

Share This