125. obljetnica DVD-a Klanjec

lis 25, 2013 by

125. obljetnica DVD-a Klanjec

Lijepom svečanošću koja je održana u subotu, 19. listopada 2013. Dobrovoljno vatrogasno društvo Klanjec obilježilo je 125 godina svog neprekidnog i uspješnog djelovanja.
Uz krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, gradonačelnika Zlatka Brleka, počasnog predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Teodora Frickog,  pročelnika Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dražena Strabića, predsjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Ivice Glasa, svečanosti je u ime pokrovitelja, ministra unutarnjih poslova RH, prisustvovao načelnik Policijske uprave KZŽ Jakob Bukvić.
Od predstavnika prijateljskih vatrogasnih društava ovu svečanu priliku s klanječkim vatrogascima podijelili su članovi  PGD-a  Radvanje, DVD-a Draše, Dubravica, Gredice, Kačkovec, Krapina, Kumrovec, Lukavec Klanječki, “Mihanović” Gredice, Pregrada, Radakovo, Rakovec, “Sloga” Plavić, Sveta Nedjelja, Sveti Križ Začretje, Tuhelj i Zabok.
U uvodnom dijelu proslave predsjednik Slavko Zamuda osvrnuo se na djelovanje DVD-a kroz povijest riječju i slikom, a stare stihove utemeljitelja hrvatskog gospodarstva  Mihael Poslek, učenik OŠ Antuna Mihanovića, recitiranjem teksta vatrogasne himne.

Na svečanosti su dodijeljene zahvalnice pojedincima, tvrtkama i Gradu Klanjcu za potporu radu društva, ali i trojici posebno vrijednih i društvu važnih dugogodišnjih članova – Milanu Malusu, Vinku Šobanu i Stanku Petrišiću.

Zahvalnice su su tako dodijeljene Vladimiru Pavliniću, DragutinuPosavcu, Boži Hrbudu Josipu Faru,Zvonimiru Mihaliću, Ivici Selešu, Gašpar građevinarstvu, Petru Horvatinu, Davoru Vlahoviću i Snježani Ricijaš.

Zahvalnicom su se vatrogasci zahvalili uz svoju obljetnicu i Klanjčanima, svim stanovnicima Klanjca koji su na bilo koji način pomogli u radu DVD-a Klanjec, a  primio je je gradonačelnik Zlatko Brlek.

Nakon svečanosti u Velikoj gradskoj dvorani, VZG Klanjec izvela je javnu pokaznu vježbu na stambeno-poslovnom objektu u ul. Lijepe naše 36, a večer nakon vježbe protekla je u lijepom i ugodnom druženju klanječkih slavljenika i njihovih brojnih gostiju.

Related Posts

Tags

Share This