ZAHVALA JESENI U KLANJCU

kol. 29, 2018 by

ZAHVALA JESENI U KLANJCU

JESEN U ZAGORJU

KULTURNO-TURISTIČKA MANIFESTACIJA
«ZAHVALA JESENI U KLANJCU 2018.»

I PROGRAM EUROPA ZA GRAĐANE – “EU future – Doing it together!”

Ako i vi volite Zagorje u jesen, zagorske domaće proizvode i dobro društvo, dođite u Klanjec na manifestaciju „Zahvala jeseni 2018.“ i program Europa za građane i to prvi vikend u listopadu.

Od 5. do 7. listopada 2018. Grad Klanjec po sedamnaesti će put srdačno otvoriti svoja vrata i s radošću dočekati posjetitelje koji će od petka do nedjelje doći na ovogodišnju tradicionalnu „Zahvalu jeseni“, najveću, najposjećeniju i programima svakako najbogatiju klanječku kulturno-turističku manifestaciju.

Posjetite li ovaj slikovit zagorski gradić u vrijeme manifestacije „Zahvala jeseni“, uz mogućnost razgleda iznimne kulturne baštine poput Galerije i Studija Antuna Augustinčića i sarkofaga obitelji Erdödy, uživat ćete i u gastronomskoj ponudi te vrhunskim vinima čija je perjanica Sokol, autohtona sorta klanječkog vinogorja, jedinstvena u svijetu, a koja je revitalizirana iz srednjovjekovnih vinograda klanječkih franjevaca. Čekaju vas domaće gibanice, slatke i slane zagorske delicije, portugizec, stari zanati i rukotvorine, a sve to uz međunarodni kulturno-umjetnički program i glazbene koncerte u idiličnoj atmosferi staroga trga.

Program započinje u petak u 19:00 sati kulturno-glazbenim programom pod nazivom „Klanjec moj grad“.

Tradicionalni dio ove manifestacije i ove je godine izložbeno-prodajni sajam zagorskih OPG-ova, starih zanata i hobista na kojem će se predstaviti više od četrdeset izlagača,

Program u subotu i nedjelju započinje od 14:00 sati, a start 3. biciklijade “Zahvala jeseni u Klanjcu” je u 12:00 sati na Trgu Antuna Mihanovića, nakon čega slijedi 39 km ugodne vožnje prelijepim zagorskim krajem Turističkog područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća.

Svojim nastupom, sigurni smo, oduševit će naše posjetitelje kulturno-umjetnička društva iz Češke, Mađarske, Vojvodine,Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji će u subotu poslijepodne nastupiti na 4. susretu pod nazivom „Zapleši i zapjevaj u kraju „Lijepe naše“.
Za naše najmlađe bit će tu art i zabavni park, kazališna predstava, ulični zabavljači.
Subotnji program završava večernjim koncertom ŽELJKA BEBEKA koji počinje oko 21 sat.
Nedjeljni dio programa dobrim će dijelom pripasti najmlađima. Nastupit će dječji vrtić, osnovna škola, dječji folklor domaćeg KUD-a, Mažoretkinje iz Dubrovčana. Tu je i tradicionalni promenadni koncert Puhačkog orkestra “Lira” uz uvijek atraktivne Desinićke mažoretkinje.
Ovogodišnja „Zahvala jeseni“ završit će u nedjeljno predvečerje koncertom Tamburaškog sastava FIJAKER u 19 sati.

Svi programi i koncerti su naravno besplatni.

Dobro nam došli!

PROGRAM koji će se još nadopunjavati možete vidjeti ovdje  Program manifestacije Zahvala jeseni u Klanjcu 2018.

 

 

Related Posts

Tags

Share This