Zelena čistka 2015.

tra 24, 2015 by

Zelena čistka 2015.

Tridesetak klanječkih volontera, članova Ekološke udruge “Japica”, Športskog ribolovnog društva “Sutla”, Udruge “Korak po korak do zdravlja” HPD “Cesargrad” te drugih udruga, uz pomoć Komunalnog pogona Grada Klanjca očistilo je u ovogodišnjoj akciji Zelena čistka vodotok Sutle i područje uz Sutlu od Mihanović Dola do Zelenjaka.
Akcija je održana u srijedu, 22. travnja 2015.  po lijepom vremenu (nakon što se akcija najavljena za subotu morala odgoditi zbog kiše).

Cilj same kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Akcija Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš u organizaciji Eko udruge “Japica” i ŠRD “Sutla” te Grada Klanjca bila je vrlo uspješna. Sakupljeni komunalni otpad razvrstavan je u plave i žute vreće, te je odvezen u kontejner koji je bio postavljen na željezničkoj stanici u Mihanović dolu (oko 7 m3). Prikupljeni otpad zbrinulo je komunalno poduzeće „Zelenjak“ Klanjec, a samoj akciji čišćenja prisustvovao je i komunalni redar Darko Babić.

U ugodnom društvu i uz smijeh i pokoju šalu nije bilo teško proći ovo područje i pokupiti sve ono što ga nagrđuje, pa su se dobro raspoloženi volonteri nakon toga okupili i na zajedničkom druženju na Trgu Antuna Mihanovića gdje su im ukusan obrok pripremili Milan i Tihomir Kušanić

Related Posts

Tags

Share This