Zahvalu jeseni otvorio je potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić

lis 4, 2017 by

Zahvalu jeseni otvorio je potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić

Mala svečanost otvorenja ovogodišnje “Zahvala jeseni” upriličena je u subotu, 30. rujna u 16,00 sati., kao dio programa “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše”. 
Šesnaestu kulturno-turističku manifrstaciju “Zahvala jeseni u Klanjcvu” otvorio je potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić.
„Kada govorimo o jednom gradiću kao što je Klanjec, najprije moramo voditi brigu o njegovom identitetu, koji čine njegovi stanovnici i udruge, koji doprinose razvoju grada“, rekao je potpredsjednik sabora te naglasio kako vrlo važnu ulogu u procesu stvaranja identiteta mjesta, grada i regije čine manifestacije koje njeguju lokalni identitet, lokalne običaje i sve ono što je proizašlo iz naše tradicije. „I kad danas s jedne strane imamo “Zahvalu jeseni” i s druge projekt čiji je moto “Citizens for stronger Europe”, to je Hrvatska kakvu ja želim sanjati – tradicija, europska kultura, ljudi koji pomoću glazbenog izričaja prikazuju svoju kulturu i gdje svi postajemo bolji, bez mržnje, s tolerancijom i uvažavanjem drugih, ali i poštivanjem svojeg“ – istaknuo je potpredsjednik Hrvatskog sabora Hajdaš Dončić.

Okupljenima na svečanosti otvaranja  16. Zahvale jeseni obratio se i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar: „Zahvala jeseni u Klanjcu svake je godine sve posjećenija, svake godine obogaćena nekim novim sadržajima, na čemu treba čestitati gradonačelniku Zlatku Brleku i Snježani Horvatin, koji su osmislili tako dobar projekt, za koji povlače europska sredstva. To je zapravo obrazac prema kojem se svi moramo ponašati“ – poručio je župan Željko Kolar.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek istaknuo je kako Zahvala jeseni raste iz godinu u godinu. „Manifestacija je dobila i međunarodni karakter i sve je posjećenija. Tako će kroz ova tri dana ovuda proći tri – četiri tisuće ljudi, što je dobro i za kulturnu i za turističku ponudu grada Klanjca“ –  rekao je gradonačelnik Brlek.

Posjetitelje su pozdravili i predstavnici partnera u programu Europa za građane te gosti u kulturno-umjetničkom programu – gradonačelnica Rajeckih Teplica iz Slovačke Katarina Holla, gradonačelnik grada Dolni Benešov iz Češke Martin Štefek, zamjenik gradonačelnika bratskog grada Wilamowice Stanislaw Gawlik, zamjenik načelnika Općine Starše iz Slovenije Marjan Malek , predsjednik HKPD-a “Jelačić” Petrovaradin iz Srbije Petar Pifat i predsjednik KUD-a “Hasan beg Bišćević ” Bihać iz Bosne i Hercegovine Nermin Hadžić.

Related Posts

Tags

Share This