Vincekovo udruge vinara “Antun Mihanović” Klanjec

sij 24, 2015 by

Vincekovo udruge vinara “Antun Mihanović” Klanjec

Udruga vinogradara, vinara i ljubitelja dobrog vina “Antun Mihanović” Klanjec okupila je u petak, 23. siječnja i to točne u podne svoje članove, goste i prijatelje kako bi dobro raspoloženi, uz molitvu, pjesmu, dobru vinsku kapljicu i puno smijeha zajedno obilježili blagdan sv. Vinka. Među gostima bili su i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek te vinari iz susjedne Slovenije.

Ni kiša, prohladno vrijeme pa i blato na obroncima Cesarske gore nisu u petak  pokvarili odlično raspoloženje, a njemu je svakako u najvećoj mjeri pripomogao  Zvonko Sever, srdačni domaćin ovogodišnjeg Vincekovog i to  uz svesrdnu podršku predsjednika Udruge Zvonka Lovreka i ostalih članova.
Početak ovogodišnjih sezonskih radova u vinogradima proslavljen je blagoslovom klanječkog župnika p. Franje Jesenovića koji je govorio o sv. Vinku, svecu zaštitniku vinogradara te pročitao krasnu molitvu Franje Asiškoga. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge Zvonka Lovreka i domaćina Zvonka Severa, tradicionalne spelancije u vinogradu vodio je Ivan Petrišić Keko,  uz šaljivu “pomoć” svih prisutnih. Uz puno smijeha i dobrog raspoloženja gazdi vinograda u obrezivanju prvog trsa pomogao je Darko Knezić , a dobrom su kapljicom zalite i domaće kobase obješene u vinogradu za dobru i uspješnu vinogradarsku godinu ( špeka ove godine nije bilo iz recesijskih razloga).
Vinckeovo je naravno bilo ispunjeno i ponudom domaćih gastronomskih specijaliteta za čiju su se pripremu pobrinuli Milan i Tihomir Kušanić i u tome bili više nego uspješni. Ovogodišnje Vincekovo potrajalo je u klijeti i šatoru kod Zvonka Severa sve do večernjih sati uz tamburašku glazbu, pjesmu i smijeh ( a o eventualnim zgodama i nezgodama čitat ćete više u fašničkim novinama?!).

 

Related Posts

Tags

Share This