Udruga Trsek proslavila Vincekovo

sij 21, 2014 by

Udruga Trsek proslavila Vincekovo

Članovi i gosti Udruge vinogradara i vinara klanječkog kraja ” Trsek” tradicionalno su svečano, uz blagoslov i molitvu, ali i veselo, uz zagorsku popevku i vinsku kapljicu obilježili blagdan sv. Vinka i to u subotu, 18. siječnja 2014. godine u  u vinogradu ovogodišnjeg benefaktora Marijana Sporiša i njegovog zeta Nikole Ulame u Pristavi.
Na početku nove sezone vinogradarskih radova, vinograd domaćina, ali i sve okupljene, blagoslovio je klanječki župnik p. Franjo Jesenović. Prvi ovogodišnji trs orezao je domaćin Marijan Sporiš te ga uz svesrdnu potporu članova udruge okitio domaćim kobasama i obilno zalio vinom za dobar ovogodišnji ured.
Nakon blagoslova, tradicionalno se druženje nastavilo i u kleti uz izvrsni srneći gulaš, odojka i kolače koje su za svoje goste pripremili članovi obitelji Sporiš i Ulama, ne štedeći pri tom ni truda ni vremena. Uz srdačne domaćine, veselo društvo, kojem se pridružio i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, na ovogodišnjem Vincekovom udruge “Trsek” zadržalo se u Pristavi do kasnih sati uz samo jednu želju- da ih posluži zdravlje i dobro vrijeme te da se u jednako dobrom raspoloženju i zadovoljni urodom i kvalitetom svojih vina nađu i na Martinju.

Related Posts

Tags

Share This