Aktivnosti

Godišnja skupština DVD-a Klanjec

  1. 2-radno-predsjednistvo1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U subotu 30, siječnja održana je 122. redovita izvještajna skupština DVD-a Klanjec. Usprkos snježnom nevremenu Skupštini  se odazvao priličan broj gostiju iz okolnih vatrogasnih društava i susjedne Slovenije. O radu i aktivnostima Društva za proteklu godinu prisutne su upoznali predsjednik Slavko Zamuda, zapovjednik Albin Šoban a o financijskom poslovanju Dalibor Šoban. Kako je naglasio predsjednik, bila je to jedna od mirnijih godina u smislu većih investicijskih radova ali je bila bogata sudjelovanjem vatrogasaca na svim društvenim događajima u Gradu Klanjcu te raznim aktivnostima koja nisu bitno vezana uz vatrogasnu djelatnost, kao što je sudjelovanje u uređenju i radovima na sanaciji kapele sv. Florijana.

Zapovjednik Albin Šoban  istaknuo da je vatrogasna postrojba koja broji 23. člana, odradila sve zakonom i pravilnicima predviđene aktivnosti kao što su taktičke vježbe, sudjelovanje i organiziranje pokazne vježbe, stalna briga o ispravnosti i urednosti vatrogasne opreme i vatrogasne tehnike. Zbog nedostataka financijskih sredstava nabavljeno je vrlo malo nove opreme.

            U planu rada za 2010. godinu koji je predložen i na Skupštini jednoglasno prihvaćen, u prvom planu je sanacija urušene škarpe, odnosno potpornog zida koji dijeli povišeni plato parkirališnog prostora i glavne klanječke ulice. Za te radove ishođena je i dobivena građevinska dozvola, odabran izvođač radova te se čeka samo pogodno vrijeme za početak radova. Osim što nagrđuje izgled Klanjca, škarpa je potencijalna opasnost za prolaznike, te je potrebno što hitnije pristupiti sanaciji. Isto tako, dok se ne uredi škarpa ne može se pristupiti niti uređenju parkirališta za vatrogasna vozila. Budući da je to investicija koja nadmašuje mogućnosti Društva bit će potrebna pomoć i Grada i građana Klanjca u što klanječki vatrogasci ne sumnjaju. Prisutni gradonačelnik grada Klanjca gospodin Željko Kolar u svom obraćanju pohvalio je rad Društva, zahvalio na sudjelovanju u društvenim događanjima i proslavama te posebno istakao da problem urušene škarpe nije samo „vatrogasno“ pitanje i briga, te obećao izdašniju pomoć iz proračuna za tu namjenu što je već ovogodišnjim proračunom grada Klanjca i predviđeno. Obećao je i svu svoju pomoć i utjecaj iznalaženju financijske konstrukcije. Za sanaciju same škarpe predviđeni su troškovi oko 100,000,00 kuna. Skupu se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije gospodin Ivica Glas te gospodin Dražen Strabić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Krapina. I pater Petar Posilović, kao predstavnik župe Klanjec i franjevačkog samostana Klanjec, posebno je istaknuo vatrogasnu djelatnost kao onu koja proizlazi iz temeljne zapovijedi Kristove ljubavi prema Bogu i bližnjemu. Zahvalio se na svim aktivnostima i sudjelovanju na vjerskim događajima i proslavama u župi.

 

Nakon službenog dijela vatrogasci i gosti ostali su još neko vrijeme u ugodnom druženju uz  tamburaškog sastava „Zelenjak“a jedan  od članova sastava, gospodin Veljko Čižmek, ujedno je i dugogodišnji član vatrogasnog društva Klanjec.