Tri velika zlata za vinariju Sever

svi 21, 2018 by

Tri velika zlata za vinariju Sever

51. Sajam i izložba vina u Bedekovčini održan je prošlog vikenda, pa iako je šampion i ove godine traminac, izborne berbe prosušenih bobica, berba 2015. Borisa Drenškog vlasnika Vinarije Bodren iz Huma na Sutli i klanječka Vinarija Sever može se pohvaliti odličnim rezultatom.
Naime, osvojili su tri velika zlata i to za ledene berbe traminca i muškata žutog 2016., te za izbornu berbu traminca, 2016. Zvonko, Filip i Jakov Sever okitili su se s još dva zlata; za graševinu, 2016. i Sokol, 2016.

Laureat ovogodišnje Bedekovčine Boris  Drenški, istaknuo je kako je konkurencija bila oštra. – Kolega Sever je stalno u vrhu. Nas dva se stalno lovimo tko će biti bolji. Zasada meni uspijeva, ali i njegova su vina jako dobra, vrhunska vina, to su samo sitni detalji u pitanju –  izjavio je nakon proglašenja ovogodišnji šampion izložbe u Bedekovčini.

No, nisu odlično ocjenjena samo predikatna vina, pa je tako zlato osvojio Nenad Posavec za chardonnay,2016., OPG Lovrek osvojio je tri srebra i to za zeleni silvanac, pinot sivi i Sokol, a OPG Petrišić srebro za Sokol, a broncu za graševinu i cabernet sauvignon iz 2017.

Dvije bronce osvojio je i Bojan Bosek i to za semillon, 2017., i pinot crni, 2017.

Related Posts

Tags

Share This