Svijeće i cvijeće za preminule sugrađane uz blagdan Svih svetih

lis 30, 2020 by

Svijeće i cvijeće za preminule sugrađane uz blagdan Svih svetih

Uoči blagdana Svih Svetih grobove znamenitih Klanjčana tradicionalno su u ime Grada Klanjca obišli te zapalili svijeće i položili cvijeće gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, predsjednik Gradskog vijeća Mirko Lunko, potpredsjednik Mladen Županić i zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever, župnik klanječke župe p. Drago Brglez, a ispred Ogranka Matice hrvatske i Kulturnog centra Klanjec pridružila im se Snježana Horvatin.

Uz prigodnu riječ, molitvu i blagoslov obišli su grobove pjesnika Antun Mihanovića, slikara Otona Ivekovića i antifašiste Krste Ivekovića u Spomen parku znamenitih Kalnjčana, dok su u parku Galerije Augustinčić posjetili grob Antuna Augustinčića i supruge mu Nade Mikačić. 
Zapalili su svijeće za sve poginule hrvatske branitelje te preminule sugrađane ispred glavnog križa na gradskom groblju u Klanjcu te na groblju sv. Filipa i Jakova u Letovčanu Novodvorskom u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje, preminule članove naših obitelji, susjeda, prijatelja koji su ugradili dio svoje dobrote, ljubavi i osjećaja pripadnosti u život našega grada.
Na klanječkom gradskom groblju obišli su i grob preminulih franjevaca te gđe Smiljke Rožić koja je Gradu Klanjcu i klanječkoj župi u nasljedstvo ostavila kuću u Zagrebu.

 

Related Posts

Tags

Share This