Skromno, ali lijepo obilježen Dan grada

svi 10, 2021 by

Skromno, ali lijepo obilježen Dan grada

Uz prigodnu svečanost koja je održana 4. svibnja i na kojoj su uručena ovogodišnja gradska priznanja, Klanjčani su ipak ove godine održali barem mali dio programa kojim se tradicionalno obilježava Dan grada. Bilo je skromno, ali zahvaljujući prekrasnom nedjeljnom danu, na trenutak se ipak uspjelo zaboraviti na pandemiju i uživati u trenucima koji su nas podsjetili na vrijeme kada nam je bilo važno da nas bude što više, a ne što manje.

Kod kapelice našeg nebeskog zaštitnika održana je sveta misa koju je vodio naš župnik p. Drago Brglez. Iako su ove godine na misnom slavlju sudjelovali samo članovi naših dobrovoljnih vatrogasnih društava i mali broj njihovih kolega iz okolnih društava, uz lijepi broj župljana koji se u nedjelju okupio na prostranoj kalvariji na našem Florijanu, bilo je izuzetno svečano i možda se i više nego ranijih godina osjetilo zajedništvo u molitvi svetom Florijanu. 

Poslijepodne se uživalo u šetnji prema Cesargradu i na prekrasno uređenom proplanku ispred planinarskog doma. Klanječki planinari se itekako imaju čime pohvaliti. Vjerujemo da su brojni posjetitelji primijetili sve što su članovi HPD-a “Cesargrad” uspjeli napraviti u ovo pandemijsko vrijeme, a i ove godine su se pokazali izvrsnim domaćinima. Uz besplatan grah, dječju trku i viku, male ugodne razgovore odraslih i predah u hladu ili na ugodnom proljetnom suncu – sasvim dovoljno za punjenje baterija i povratak pun pozitivnih dojmova.

Related Posts

Tags

Share This