Sjajan uspjeh klanječkih vinara na 53. Sajmu u Bedekovčini

kol 3, 2021 by

Sjajan uspjeh klanječkih vinara na 53. Sajmu u Bedekovčini

Šampion 53. Sajma i izložbe zagorskih vina je traminac iz ledene berbe 2018. godine Vinarije Sever iz Klanjca.

Nakon mnogobrojnih zlatnih medalja u vinariju Zvonka, Filipa i Jakova Severa  zasluženo je stigla i šampionska titula s najpoznatijeg vinskog sajma u Zagorju i to za ledenu berbu traminca iz 2018., koji je ujedno i dobio i najbolju ocjenu u kategoriji predikatnih vina.

Velikom uspjehu Vinarije Sever treba svakako pridodati i Veliko zlato koje je ove godine osvojio OPG Posavec Nenada Posavca za graševinu 2017., predikatno bijelo vino od prosušenih bobica. Tako su oba velika zlata s ovogodišnje Bedekovčine otišla u ruke klanječkih vinara, a da uspjeh bude potpun pobrinuo se Igor Jambrešić osvojivši zlatnu medalju za vino od maline i srebrnu za ono od kupina u kategoriji voćnih vina.

Vinarija Sever osvojila je još i zlato za Sokol iz 2019. te ledenu berbu muškata žutog iz 2018., a broncu za prošlogodišnju graševinu. Nenad Posavec dobitnik je još dva zlata i to za chardonnay i rajnski rizling iz 2019. te srebra za graševinu iz 2019.

Nagrade su šampionu uručili župan Željko Kolar i predstavnik tvrtke Vetropack Straža Alen Javorić, dok su ostale nagrade i priznanja dodijelili predsjednik Županijske skupštine Zlatko Šorša, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Josip Grilec, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Miro Čaržavec i predsjednica Udruge Vino Zagorje Jasminka Šaško.  

Šampion Zvonko Sever je nakon proglašenja najboljih istaknuo kako njegova vinarija postoji 32 godine te ima 15.000 trsova na osam mjesta, dok je pobjednički traminac proizveden sa 1.300 trsova. „Moj najveći uspjeh možda nije ledeno vino, iako oko njega ima jako puno truda zbog klimatskih prilika, nemate priliku dobiti ledeno vino svaki dan jer nema uvjeta, već je to Sokol, autohtona sorta i mogu reći da sam ga spasio od izumiranja“ – rekao je Zvonko Sever te naglasio kako njegova Vinarija ima svjetlu budućnost jer su u njoj ostali raditi njegovi sinovi Filip i Jakov.

Kad imate tako sjajne vinare koji proizvode odlične pjenušce, ledene berbe, sortna vina, onda nema nikakve sumnje da ste u vinskoj regiji. Krapinsko – zagorska županija je lider kontinentalnog turizma i uz zaštitu naših proizvoda: purice, mlinaca, štrukli i meda, sigurno je vino jedan od naših zaštitnih znakova ukupne turističke ponude“ – naglasio je župan Željko Kolar te dodao kako je za još bolje pozicioniranje na vinskoj karti Hrvatske potrebno još malo bolje brendiranje.

Related Posts

Tags

Share This