PROSTOR ZA UDRUGU DRAGOVOLJACA I VETERANA

pro 27, 2010 by

PROSTOR ZA UDRUGU DRAGOVOLJACA I VETERANA

Na maloj svečanosti održanoj u četvrtak, 23. prosinca gradonačelnik Grada Klanjca Željko Kolar predao je na korištenje prostor za rad klanječkom ogranku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Prostor za rad Udruge, koja okuplja branitelje s područja cijele bivše općine Klanjec, Grad Klanjec osigurao je na prvom katu svoje zgrade na Trgu mira 11. Inače, kako je istaknuo predsjednik Podružnice ove udruge za Krapinsko-zagorsku županiju Stjepan Pavliša to je tek drugi ogranak u našoj županiji koji ima osiguran prostor za svoj rad.
Prema riječima predsjednika klanječkog ogranka Dubravka Lunka, veterani i dragovoljci na neki su se način ponovno vratili na mjesto i u prostor iz kojeg je većina i krenula u Domovinski rat jer je u njihovim sadašnjim prostorijama djelovao štab Narodne zaštite.
Gradonačelnik Klanjca i kolega i suborac okupljenih branitelja obećao je da će Grad Klanjec i dalje podupirati rad Udruge, a između ostalog i financirati njezin rad iz gradskog proračuna.
Prostor je blagoslovio klanječki župnik p. Franjo Jesenović, a bila je to prigoda i da se razgleda mala izložba fotografija i novinskih isječaka koja prati ratni put naših veterana i dragovoljaca. Članovima ogranka na raspolaganju su i knjige tematski vezane uz Domovinski rat kojima je njihov novi prostor opremila Gradska knjižnica.

klanjec3-1024-x-768klanjec2-1024-x-7681

klanjec4-1024-x-7681

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply