PRIZNANJA U PROJEKTU “ZAGORJE, TI MOJE BLAGO”

stu 9, 2011 by

Prošlog petka, 4. studenog 2011., u Kleti “Kozjak” u Svetom Križu Začretju, održana je završna svečanost za prošlu i  ovu godinu u projektu “Zagorje, to moje blago” koji još od 2007. godine provode Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i Radio Kaj u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom.
U projektu kulture življenja, čija je autorica Marija Krušelj iz Donje Stubice, povjerenstvo je ocijenilo trud pojedinaca i institucija u čuvanju elemenata tradicijske kulture u okolišu, 
Na svečanosti su priznanja najuspješnijima uručili zamjenica župana Sonja Borovčak, Drago Gradečak, direktor Radija Kaj, Tatjana Gredičak, načelnica u Odjelu za ruralni turizam Ministarstva turizma, Sanja Škrinjar, direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije , Ivan Ištok, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Marija Krušelj.

S klanječkog područja priznanja su dobili Dječji vrtić “Kesten”, Dom zdravlja KZŽ, Ispostava Klanjec te Galerija Antuna Augustinčića. Riječ je o institucijama koje već niz godina s posebnom pažnjom brinu o uređenju svog okoliša i pravi su primjer drugima.

Na prigodnoj svečanosti u Kleti Kozjak  nastupili su i članovi tamburaškog sastava Ekipa.
Godina 2012. bit će u znaku skupljanja sjemena starih sorata cvijeća i povrća, koje će se moći razmjenjivati, kako bi zagorski cvjetnjaci i povrtnjaci ponovo zasjali s nekadašnjim autohtonim biljem.
Fotografije s dodjele priznjanja autora Josipa Posavca  možete pogledati na: www.josipposavec.com

 

 

Related Posts

Tags

Share This