Klanjec bogatiji za 15 malih stanovnika

srp 13, 2018 by

Klanjec bogatiji za 15 malih stanovnika

U četvrtak, 12. srpnja 2018. gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek održao je na dječjem odjelu Gradske knjižnice Antuna Mihanovića prijem za roditelje koje je razveselila prinova u obitelji u prvoj polovici 2018. godine. Uz gradonačelnika, mališane su dočekale i v.d. ravnateljice knjižnice Mirjana Čelec te predsjednica Društva “Naša djeca” Jelena Bašić.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu grada koja je od ove godine odlukom Gradskog vijeća Grada Klanjca povećana i iznosi 2.000 kn za prvo dijete,  3.000 kn za drugo, 4.000 kn za treće, a za svako slijedeće dijete potpora se povećava za tisuću kuna. Roditelji su dobili i prigodne poklone Gradske knjižnice i Društva „Naša djeca“.

U prvoj polovici prošle godine rodilo se samo osam beba, pa je prvi ovogodišnji prijem s čak 15 novorođenih malih Klanjčanki i Klanjčana vrlo ohrabrujući te ne čudi veliki osmjeh na licu s kojim je gradonačelnik u četvrtak dočekao roditelje. Uz čestitku i želju da mališani budu prije svega zdravi i rastu okruženi pažnjom i ljubavlju, gradonačelnik je odmah na početku poželio da se s istim mladim roditeljima u istoj prigodi sretne ponovno što prije! Ponovno se osvrnuo i na problem izgradnje novog dječjeg vrtića te ponovio kako će se Gad Klanjec do 2. 8. opet javiti na raspisani natječaj za Mjeru 7.4.1. koji je otvoren upravo za izgradnju dječjih vrtića te istaknuo kako je siguran da ćemo ovoga puta proći na natječaju i da će nam se na koncu naša strpljivost isplatiti. Ukoliko se to i ne dogodi, iduće godine Grad Klanjec će svakako početi izgradnju vlastitim sredstvima. U međuvremenu, u ovim ljetnim mjesecima, uredit će se krovište i fasada na sadašnjem vrtiću. Gradonačelnik je roditeljima ponovno poručio da im stoji na raspolaganju za sva pitanja i probleme kojima se susreću u odgoju svoje djece, a na koje može utjecati  lokalna samouprava.

Lijepim željama gradonačelnika pridružila se i Jelena Bašić, predsjednica Društva “Naša djeca”, a v.d. ravnateljice Gradske knjižnice Mirjana Čelec pozvala je roditelje naših malih sugrađana da što više koriste trogodišnje besplatno članstvo u knjižnici.

Od klanječkih naselja najbolji natalitet u ovom polugodištu imaju Gredice s čak 5 novih stanovnika, a novorođeni u prvoj polovici 2018. godine su:

Borna Babić, Lučelnica 54, Lukas Babić, Gredice 136, Janko Borošak, Gredice 86, Lucija Cvetko, Tomaševec 4A, Lukas Harapin, Lučelnica 30, Juraj Jakobović, Zagorska 23, Lana Leskovar, Novi Dvori 36, Maša Skrbeta, Gredice 142, Tia Slovic, Ledine 4, Jakov Šoštarić, Gredice 39, Matej Vlahović, Ledine 16, Tena Vlahović, Gredice 50, Marko Vlašić, Rakovec 12, Leonda Drgestin, Novi Dvori 45, Luka Horvatin, Ledine 31A

Čestitamo!

 

Related Posts

Tags

Share This