Preminuo pater Antun Jesenović

ožu 19, 2020 by

Preminuo pater Antun Jesenović

Danas ujutro u 6 sati u bolnici Rebro nakon teške bolesti preminuo je klanječki župnik pater Antun Jesenović.

Pater Antun rodom iz Međimurja, iz Domašinca, nakon završenog studija  teologije u Zagrebu  zaređen je za svećenika u talijanskom  Asizu. Dvadeset godina je djelovao na zagrebačkom Kaptolu 9, u sjedištu Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda kao vjeroučitelj i kasnije kao poglavar samostana. Potom je 12 godina bio župnik u Čakovcu, na novoj Župi sv. Antuna Padovanskog, a nakon toga šest godina poglavar, gvardijan i čuvar Svetišta Majke Božje Trsatske. Bio je povjerenik Vijeća za kulturne djelatnosti Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda te inicijator i organizator susreta susreta franjevačkih zborova. 2017. godine postaje upravitelj samostana i župnik u Klanjcu, a prošle smo godine zajedno u našoj župnoj crkvi proslavili 40. godišnjicu njegova svećeničkog ređenja.
Pamtit ćemo ga kao izuzetno zauzetog župnika, svećenika posvećenog pastoralnom radu koji je s lakoćom svojom dobrodušnošću i prepoznatljivim osmjehom okupljao župljane klanječke župe oko sebe te otvorena srca pristupao svakom vjerniku, mladom i starom, ali i svakom svom sugrađaninu i suradniku u Klanjcu. Za kratko vrijeme upravljanja našim franjevačkim samostanom ostavio je iza sebe uređene klupske prostorije u samostanskom podrumu i lijepi običaj zajedničkog druženja župnika i njihovih franjevaca nakon misnih slavlja, uvedene električne grijalice u crkvi, nove električne orgulje …, a s puno pažnje i dobre volje brinuo je i o obnovi naslijeđene kulturne baštine.

Puni poštovanja i ljubavi pamtit ćemo njegove riječi: Franjevaštvo se očituje u jednostavnosti, malenosti koja je osobito važna u ovo naše vrijeme. Naše je da naviještamo ideale i da im se približimo koliko god je to moguće. Pozvani smo svi mi živjeti kršćanstvo i svoje opredjeljenje za Krista, i za to ćemo se zalagati. Uloga svećenika je ta da naviještamo riječ Božju, da dijelimo sakramente, da pripremamo ljude za sakramente i da zajedno s njima živimo: radosne i žalosne trenutke. 
Bila nam je čast dijeliti te trenutke s paterom Antunom. 

Pateru Franji Jesenoviću i obitelji Jesenović te braći franjevcima izražavamo iskrenu sućut. 

Related Posts

Tags

Share This