Predavanje o sarkopeniji

velj 11, 2019 by

Predavanje o sarkopeniji

Udruga “Korak po korak do zdravlja” Klanjec okupila je velik broj zainteresiranih slušatelja na svom prvom ovogodišnjem edukativnom predavanju koje je u četvrtak 7. veljače 2019. održala dr.med. Valentina  Blažinčić, specijalistica fizikalne medicine i terapije.

Kako prehranom i fizičkom aktivnošću najbolje spriječiti smanjenje mišićne mase i snage, krkosti kostiju te ostati u dobroj kondiciji i s dobrom funkcijom mišića i u starijim godinama, bila je glavna tema ovog zanimljivog predavanja o sarkopeniji. 

Svi su posjetitelji iskoristili i priliku da im dr. Blažinčić dinametrom izmjeri mišićnu masu, a rezultati su bili odlični. Naime, gotovo svi posjetitelji ovog predavanja još uvijek imaju iznad prosječnu mišićnu masu za svoj dob. Rezultat je to sigurno i zdrave prehrane, ali i svakodnevnog kretanja. U tome sigurno svojih zasluga ima i ova vrijedna udruga koja tijekom godine organizira cijeli niz preventivnih edukacija, ali i konkretnih fizičkih aktivnosti za naše građane, od vježbanja utorkom u knjižnici do šetnji i nordijskog hodanja klanječkim pješačkim stazama. 

 

Related Posts

Tags

Share This