Poezija Katice Nikolić na Valentinovo

velj 15, 2015 by

Poezija Katice Nikolić na Valentinovo

Glazbeno-plesni studio “Ritam” i Kulturni centar Klanjec priredili su na ovogodišnje Valentinovo uistinu pravu romantičnu i na trenutke nostalgičnu večer za svoje sugrađane i goste.

„Ja srce stisnuh među dlanove svoje…”  stihovi su Katice Nikolić, Klanjčanke i dugodišnje učiteljice u klanječkoj osnovnoj školi koja se po prvi put predstavila publici svojim ljubavnim pjesmama.

Njezina sklonost riječima godinama neprimjetno se provlačila  kroz stihove na školskim priredbama, u dječjim recitacijama, scenskim igrama ili uglazbljenim pjesmama koje je pjevala njezina unuka Lucija.

Sad je konačno potpisala svoje riječi. Svojim pjesmama o ljubavi uči nas ljubavi, njezina poezija govori o ljubavi prema muškarcu, djetetu, obitelji, prirodi, domu… Njezini su stihovi u ovoj večeri bili upućeni onima koji su sačuvali svoju mladost, bez obzira na godine koje nose na svojim leđima i onima koji znaju da jedino ljubav daje smisao svemu. Ljubavna poezija Katice Nikolić spretno slaže u stihove dio njezinih proživljenih godina, ali i vrijeme svih s kojima je ikada bila u životnom dodiru.
Uz autoricu, stihove su čitale Dubravka Jelušić i Snježana Horvatin.
Kao poseban gost svoje autorske stihove te stihove Sergeja Jesenjina govorio je Nikola Kristić pobudivši kod publike duboke emocije.

Uz poeziju, pijanist Ivan Škreblin svirao je Listza i Scuberta, a skladbe o ljubavi svojim prekrasnim glasom pjevala je Lucija Jelušić. Romantičnoj atmosferi pridonijeli su i mladi polaznici Glazbeno-plesnog studija “Ritam” Patrik Balija i Ana Vuk.
Uz decentnu rasvjetu Glazbeno-plesnog studija “Ritam”, svijeće, kreativni poklončić Gradske knjižnice i crvenu jabuku za svakog posjetitelja, bila je ovo prava valentinovska večer u našem gradu.

 

Related Posts

Tags

Share This