Pametna klupa u Klanjcu

lis 5, 2017 by

Pametna klupa u Klanjcu

Pametna klupa u Klanjcu postavljena je na Trgu Antuna Mihanovića i to na parkiralištu Galerije Antuna Augustinčića te nasuprot Franjevačkog samostana. Upravo na tom mjestu bit će i najpristupačnija posjetiteljima Klanjca, a osobito biciklistima.

Klupa koristi solarnu energiju, ima vlastito napajanje i USB priključak te mogućnost bežičnog punjenja pametnih telefona i sličnih uređaja. Moguće ju je koristiti i noću, što pokazuju i naše fotografije.

Grad Klanjec nabavio ju je u sklopu projekta Krapinsko-zagorske županije ‘Uređenje biciklističkih odmorišta na prekograničnoj RIDE&BIKE cikloturističkoj ruti’.

Inače, projekt Uređenje biciklističkih odmorišta na prekograničnoj RIDE&BIKE cikloturističkoj ruti provodi Krapinsko – zagorska županija u suradnji s gradovima Klanjcem, Pregradom i Zlatarom te općinama Hum na Sutli, Konjščina, Marija Bistrica i Sveti Križ Začretje.

Planirano je uređenje biciklističkih odmorišta i cikloturističkih info – punktova, odnosno nabava tri sjenice s klupama i stolovima, pet pametnih klupa, pet automata za popravak bicikala te tri hardverske jedinice s interaktivnim cikloturističkim kartama.
Sigurni smo da će biti korisna sve većem broju biciklista koji svakodnevno voze vrlo privlačnim klanječkim i zagorskim rutama, ali i građanima Klanjca, osobito mlađima koje se može vidjeti na atraktivnoj plavoj klupi.

Related Posts

Tags

Share This