Likovna izložba Božićna priča

pro 17, 2016 by

Likovna izložba Božićna priča

Članovi Likovne udruge Oton Iveković Klanjec predstavili su se još jednom skupnom izložbom slika u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice “Antun Mihanović” Klanjec, a prigodno otvorenje održano je u petak, 16. prosinca 2016. 
Izložbom “Božićna priča” klanječki likovnjaci kistom, bojom i slikarskom imaginacijom pridružili su se mnogobrojnim događanjima koja se tradicionalno održavaju u okviru manifestacije “Blagdani u gradu”.

U ime Grada Klanjca i gradonačelnika Zlatka Brleka članove udruge i posjetitelje na otvorenju je pozdravio Mladen Županić, pohvalivši klanječke entuzijaste, kreativce, kulturne amatere, jednom riječju ljude dobre volje koji čine ovaj grad drugačijim, a članovi Likovne udruge Oton Iveković jedni su od tih. Posebno je zahvalio udruzi na uključivanju djece i mladih, istaknuvši kako se možda među njima krije neki nasljednik velikog klanječkog slikara čije ime udruga nosi. 
Okupljene je pozdravila i zahvalila im se na dolasku i cjelogodišnjoj podršci i predsjednica Udruge Marija Antolić, a predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu i obiteljski liječnik Nikola Benković zahvalio je udruzi na doniranim slikama za klanječku ispostavu Doma zdravlja. 

Već neko vrijeme s našim klanječkim likovnim amaterima radi akademska slikarica Adrijana Čelec, koja je i autorica postava te je na otvorenju i predstavila ovu izložbu slika.

“Slile s prikazima mrtve prirode s voćem, cvijećem, raznim božićnim detaljima, svijećama koje kroz oblik i boju daju novu dimenziju topline i svjetlosti, ukrasnim biljkama češera, oraha, citrusa čije mirise članovi prizivaju, kao i izabrani predmeti nastali iz promatranog predloška ili stvoreni po sjećanju, dobivaju posve novi život. Svaka stvorena slika odraz je tihog zadovoljstva stvaranja, otkrivanje ljepote svakodnevnog svijeta i težnja da se vještinom prikaže ono oku lijepo, nastajanje druge stvarnosti koju umjetnost slikarstva posjeduje, a članovi udruge svakim tragom kista otkrivaju njene nove ljepote uz težnju stvaranja čarolija satkanih od boja…Tako i nastajanje radova udruge Oton Iveković, uz zajednički stol, druženje, prijateljstvo, veselje i uživanje, krase dobra volja s ujedno umiješanim svim dobrim željama za iduću vam godinu…” rekla je između ostalog na otvorenju umjetnička voditeljica udruge Adrijana Čelec. 

Program otvorenja obogaćen je i tekstom spisateljice Višnje Stahuljak kojeg je vrlo lijepo pročitala članica ove vrijedne udruge Ana Grahovac. 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This