Otvorena cesta Dubrovčan-Risvica!

pro 3, 2014 by

Otvorena cesta Dubrovčan-Risvica!

U utorak, 2. prosinca 2014. godine u 14 sati  u promet je puštena obnovljena državna cesta D – 205 na dionici od Dubrovčana do Risvice.

Tijekom dugotrajne rekonstrukcije ovog prometnog pravca i to sve do graničnog prijelaza Razvor izvedeni su opsežni i zahtjevni radovi vrijedni čak 63 milijuna kuna, a obnova navedene dionice, u duljini od 10,4 km stajala je 48 milijuna i 770 tisuća kuna.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pri puštanju u promet na raskršću u Tuheljskim Toplicama istaknuo je da je izrazito sretan što je navedena dionica državne ceste D-205 konačno puštena u promet.

„Osobno sam jako zadovoljan što smo danas pustili u promet obnovljenu dionicu državne ceste. Siguran sam da se isto tako osjećaju i mještani Tuhlja, Klanjca, Zagorskih Sela, Kumrovca i Kraljevca na Sutli, kojima ova cesta znači puno, pogotovo ako se uzme u obzir da je željeznička pruga Savski Marof – Kumrovec još uvijek zatvorena i da njena sanacija nije moguća dok Hrvatska ne uđe u sustav Schengena.

Član Uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković istaknuo je da od danas građani mogu nesmetano voziti navedenom prometnicom, te je dodao da se na navedenoj dionici porasla i sigurnost pješaka, s obzirom da je napravljeno 2 kilometra nogostupa. Maljković je također istaknuo da Hrvatske ceste planiraju nastaviti sa obnovom državne ceste D-205 u smjeru Zaboka.

Otvorenju obnovljene dionice državne ceste D-205 od Risvice do Dubrovčana prisustvovali su i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnik Općine Zagorska Sela Željko Kodrnja i zamjenik načelnika Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

Vozače upozoravamo da na još tri mjesta treba pripaziti na privremenu regulaciju prometa. Riječ je o kraćim dionicama u Svetom Križu, na Vidikovcu poslije vijadukta te se još uvijek izvode radovi na novom ulazu u Mihanović Dol.

Related Posts

Tags

Share This