Odigrana humanitarna utakmica za našu Ivonu

tra 7, 2017 by

Odigrana humanitarna utakmica za našu Ivonu

Ekipa župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i ekipa veterana GNK-a Dinamo su u četvrtak, 6. travnja 2017. godine, u sportskoj dvorani u Zaboku odigrali humanitarnu utakmicu za liječenje djevojčice Ivone Knezić.

 Veterani Dinama su pred brojnom publikom u novoj sportskoj dvorani u Zaboku pobijedili ekipu župana Željka Kolara rezultatom 7:2, no svi sudionici utakmice složili su se da je pravi pobjednik Ivona Knezić – šestogodišnja djevojčica iz Klanjca za čije su liječenje na utakmici skupljana sredstva. Ivona nikad nije prohodala, boluje od cerebralne paralize te joj je potrebna dugotrajna terapija neurorehabilitacijom robotikom u Dubrovniku.

Župan Željko Kolar je nakon utakmice istaknuo „Zahvaljujem svim ljudima koji su došli i kupili ulaznicu te tako pomogli u Ivoninom liječenju. Najbitnije od svega je da iz Dubrovnika dolaze ohrabrujuće vijesti, mali napredak u liječenju se već osjeća. Vidjet ćemo kako će teći daljnji oporavak i ako bude potrebno skupit ćemo još novca, naći ćemo način da Ivona ostane dolje  i 100 ili 120 dana – što je duže moguće“ naglasio je župan Kolar u čijoj je ekipi bio i Ivonin otac Krešimir, kao i rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, brojni poznati zagorski nogometaši poput Ivice Antolića i Željka Hohnjeca te prinova iz veterana Hajduka Stipe Soldić. Za veterana Dinama nastupili su Dalibor Poldrugač, Hrvoje Štrok, Branko Strupar, Alen Peternac, Drago Vabec i drugi poznati igrači koji su se rado odazvali na ovu humanitarnu utakmicu.

Ivonin otac Krešo Knezić rekao je za Zagorje Internacional kako će Ivonino liječenje vjerojatno potrajati najmanje tri mjeseca, a s njom u Dubrovniku su i majka Melita i 17-mjesečni brat Filip i u privatnom su smještaju.

– Čujem se svakodnevno s obitelji i mogu reći da terapija robotima daje ohrabrujuće rezultate – već ima znakova poboljšanja. Jako sam zadovoljan odazivom i zahvaljujem svima koji su kroz ovu akciju svojim novčanim prilozima pomogli liječenju naše Ivone, posebno klanječkom Društvu „Naša djeca“ koje je i pokrenulo cjelokupnu akciju. Dosad je prikupljeno oko 70 tisuća kuna i mislim da će se ovom akcijom sada skupiti dovoljno novca.

Humanitarna nogometna utakmica održana je u sklopu akcije Roboti za Ivonu koju je pokrenulo Društvo “Naša djeca” Klanjec. Rehabilitacija je počela u ožujku, a očekuje se da će trajati minimalno 10 tjedana. 

Izvor: KZŽ

 

Related Posts

Tags

Share This