Od ponedjeljka 27. travnja Gradska knjižnica radi s korisnicima

tra 24, 2020 by

Od ponedjeljka 27. travnja Gradska knjižnica radi s korisnicima

Nakon što je od 17. ožujka 2020., u skladu s mjerama suzbijanja pandemije bolesti COVID-19 bila zatvorena za korisnike, Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec otvara se za korisnike od ponedjeljka 27. travnja 2020. prema ograničenom sustavu rada i uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja. 

Radno vrijeme Knjižnice bit će od ponedjeljka do petka od 08:00 do 15:00 sati, dok će subotom Knjižnica biti otvorena od 08:00 do 12:00 sati.

U prostoru Knjižnice istodobno će moći boraviti najviše dvoje korisnika, a u čitaonici će se moći raditi isključivo za stolom na kojem će biti istaknuta oznaka Mjesto za rad.

Korisnici će se trebati pridržavati uputa Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz pojačanu higijenu ruku, za koju svrhu će na ulazu i u ostalim dijelovima svih korisničkih prostora biti postavljeni spremnici sa sredstvom za dezinfekciju.

Kako bi se broj ulazaka u prostor Knjižnice smanjilo na najmanju moguću mjeru, korisnici će posuđenu građu moći vratiti i bez ulaženja u Knjižnicu.

Knjižničarke će raditi uz obveznu upotrebu zaštitnih rukavica i zaštitnih maski, a prilikom vraćanja knjiga korisnici će  knjige ostavljati na označenom mjestu (kutiju, košaricu) na pultu, a nakon svakog vraćanja građe pult će se dezinficirati. Također će se bilježiti datum i vrijeme prihvata građe.
Vraćene knjige koje su korisnici odložili u košaricu/kutiju neće se moći odmah posuđivati već će 72 sata biti pohranjeni u posebnom prostoru za karantenu radi dezinfekcije.

 

 

Related Posts

Tags

Share This