Misa uz blagdan sv. Florijana i Dan grada

svi 8, 2023 by

Misa uz blagdan sv. Florijana i Dan grada

Kod kapelice nebeskog zaštitnika vatrogasaca i našega grada održana je u nedjelju 30. travnja svečana sveta misa na koju su se članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Krapinsko-zagorske županije i župljani klanječke župe, uz pratnju Puhačkog orekstra “Lira”, uputili u zajedničkoj procesiji iz centra Klanjca.  Svetu misu, uz vrlo nadahnutu propovijed, vodio je naš župnik fra Drago Brglez. Među okupljenima u podnožju Kalvarije bili su i župan Željko Kolar, gradonačelnik Zlatko Brlek, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Klanjca Željko Zajec koji su u svojim obraćanjima okupljenim vatrogascima zahvalili na svakodnevnoj požrtvovnosti, pri čemu je župan posebno istaknuo veliku vatrogasnu tradiciju u zagorskim obiteljima, ali i činjenicu da su vatrogasci uvijek prvi na raspolaganju svojim sugrađanima i to ne samo kod požara već i kod svih drugih elementarnih nepogoda.
Ovim okupljanjem kod kapelice sv. Florijana tradicionalno u našoj županiji započinje obilježavanje Mjeseca zaštite od požara, a završit će velikim vatrogasnim hodočašćem u Mariju Bistricu. 
Misno slavlje je završeno, kako i priliči u Mihanovićevom gradu, hrvatskom himnom, a druženje vatrogasaca u vatrogasnom domu DVD-a Klanjec.

 

Related Posts

Tags

Share This