Klanječko oduševljenje Zagorje Blues Etno Festivalom

stu 11, 2019 by

Klanječko oduševljenje Zagorje Blues Etno Festivalom

Da se Klanjec i Zagorje Etno Blues Festival i njegov osnivač i glavna pokretačka snaga Tomislav Goluban vole javno pokazalo se još jednom i to ove godine na završnoj večeri  šestog izdanja ovog iznimnog glazbenog događaja.

Odlična atmosfera i inspirativni  umjetnički prostor Galerije Antuna Augustinčića oduševili su i fenomenalne austrijske glazbenike Petera Prammerdorfera (gitara, vokal) i  Mike Diwalda (gitara i vokal). Pozitivna energija i izvrsna interakcija s publikom Tobacco Road Blues dua natjerala je brojnu publiku na osmjeh, ali i zajedničko pjevanje i njihanje u ritmu bluesa (više od toga prostor s Augustinčićevim skulpturama, nažalost, nije dozvolio!!!), a nezaboravni će ostati i selfiji s glazbenicima za vrijeme ovog odličnog koncerta. Posebno za našu najmlađu publiku koja je uistinu uživala i to u glazbi koja i  nije generacijski njihova pa je to još jedna velika vrijednost ZBEF-a!

U nastavku smo imali priliku čuti nekoliko skladbi s posljednjeg studijskog albuma “Chicago Rambler” koje je, uz svoju prepoznatljivo duhovitu i toplu komunikaciju  s publikom, odsvirao Tomislav Goluban sa svojim triom.

Iako je prostor Galerije za ovu prigodu bio ponešto i premali, kada su se pri kraju koncerta Golubanu i dečkima pridružili gosti iz Austrije, nikome nije bilo teško stajati i bilo je jasno da bi ova svirka što se publike tiče mogla potrajati još satima. A u njoj su se i ovoga puta na najbolji način “izmiješali”  klinci, naši osnovci iz školskog benda, mladi i oni u “najboljim srednjim” te uvijek nam posebno dragi “penzići”.  Eto, što mogu blues i odlični glazbenici!

Kulturni centar Klanjec zahvaljuje Udruzi Delta, organizatoru ZBEF-a,  Galeriji Antuna Augustinčića na gostoprimstvu još jednog vrhunskog glazbenog događaja i u pozitivnom smo iščekivanju blues iznenađenja sedmog izdanja Zagorje Blues Etno Festivala za koji smo sigurni da nas neće zaobići.

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This