Klanječki umirovljenici surfaju Internetom

velj 20, 2015 by

Klanječki umirovljenici surfaju Internetom

Ovih je dana u Klanjcu završeno osposobljavanje prve grupe klanječkih umirovljenika iz osnova rada na računalu.
Naime, vodstvo Matice umirovljenika grada Klanjca krajem prošle godine dogovorilo je s Kulturnim centrom Klanjec poduku iz korištenja osobnih računala za potrebe svojih članova.
Poduka je započela 11. studenog 2014., a završila 17. veljače ove godine, a polazilo ju je 19 umirovljenika. Pod vodstvom Paule Kosić iz Kulturnog centra u informatičkoj radionici Osnovne škole Antuna Mihanovića koja je opremljena potrebnom opremom polaznici su svladali osnove poznavanja Windowsa, programa Word, pretraživanja internetskih stranica, slanja elektroničke pošte, a posebno zanimljivo i vrijedno iskustvo bilo je upoznavanje s programom Skype, osobito za one čija su djeca, unuci i bliski rođaci u inozemstvu.
Nakon ovog početnog „probijanja leda“ pojedinih članova, među klanječkim umirovljenicima zavladao je veći interes pa će vjerojatno na jesen uslijediti nova poduka za drugu grupu zainteresiranih.
Umirovljenicima koji dosada nisu bili u mogućnosti obogatiti svoje umirovljeničke dane korištenjem suvremene računalne tehnologije, nakon ovog tečaja otvorio se jedan novi prozor u svijet pun zanimljivosti i aktualnosti.
Prema saznanjima koje imamo ovo je prvo takvo osposobljavanje u Krapinsko-zagorskoj županiji, a reportaža o njemu bila je emitirana i u emisija Treća dob Hrvatske televizije.
Treba svakako istaknuti i da je poduka bila besplatna zahvaljujući odličnoj suradnji Matice umirovljenika Klanjec s Kulturnim centrom Klanjec te OŠ Antuna Mihanovića Klanjec.

Brankica Greblički

DSC_0012

Related Posts

Tags

Share This