Klanjec za potresom pogođena područja

sij 12, 2021 by

Klanjec za potresom pogođena područja

Nakon što je Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu 29. prosinca pogodio katastrofalan potres te još niz potresa idućih dana, a koji se još uvijek ne smiruju, građani cijele Hrvatske ponovno su pokazali svoje veliko srce te pomoć u potresom razorena područja stiže od prvog dana sa svih strana.
Grad Klanjec pridružit će se ostalim hrvatskim gradovima i općinama te u narednom razdoblju uplatiti financijsku donaciju iz gradskog proračuna, a visinu donacije odredit će Gradsko vijeće na prijedlog gradonačelnika.
Treba svakako imati na umu da će stradali pomoć trebati podjednako, ne samo u idućim tjednima, već i mjesecima te ih ne smijemo zaboraviti nakon nekog vremena. Grad Klanjec i njegovi stanovnici osjećaju iskrenu brigu za nastradale te će i dalje nastojati biti solidarni kako bi zajedno što lakše i brže svladali teške posljedice ove katastrofe. Zato vas pozivamo da se i dalje uključujete u akcije prikupljanja pomoći, a kod nas se u ovom trenutka skuplja stočna hrana za pogođena seoska domaćinstva s blagom.

Još jednom hvala svim našim sugrađanima koji su i ovaj put spremno pokazali solidarnost i otvorena srca pomogli u najtežim trenucima za stanovnike potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije. Hvala svima koji su pomogli donacijom hrane i higijenskih potrepština koje je prikupljalo i na pogođeno područje isporučilo Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, hvala dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja su prikupila građevinski i ostali materijal i sa svojim volonterima sudjelovala u sanaciji šteta na terenu, vlasnicima kamp kućica koji su ih ustupili za smještaj stanovnika koji su ostali bez svojih domova, Moto klubu “Sokol” koji je uplatio financijsku donaciju te svima koji su u svom osobnom angažmanu našli način kako pomoći ljudima u ovoj teškoj situaciji  i to kao i obično vrlo samozatajno i bez želje za medijskim isticanjem svojih dobrih djela.
I dalje ćemo vas redovito obavještavati o novim akcijama prikupljanja pomoći.
 
 
 

Related Posts

Tags

Share This