IZLOŽBA KARIKATURA I FILMSKI PORTRETI

tra 27, 2012 by

IZLOŽBA KARIKATURA I FILMSKI PORTRETI

Kulturni centar Klanjec za svoju je vjernu publiku ovog četvrtka priredio još jednu zanimljivu i pomalo intrigantnu kulturnu večer. U suradnji s Otvorenim učilištem i Turističkom zajednicom grada Oroslavje otvorena je putujuća izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista. U isto vrijeme, filmska stručnjakinja, dr.sc. Emina Kurtagić predstavila je program Lica i naličja, odabravši tri vrhunska filma hrvatskih autora od koji se svaki na svoj specifičan način bavi filmskim portretom. Tako su u jednoj večeri spojene dvije umjetnosti, a posebnu atmosferu tijekom projekcije filmova stvorio je majstor portretne karikature Milan Lekić Lex crtajući portrete posjetitelja. 
U filmskom programu prikazana su filmovi Boje Paukova Zdravka Mustaća, Nije bilo vitra Mejre Mujičić, Nike Radić i Marice Viculin te Cesar Franck-Wolf Wostell najznačajnijeg hrvatskog performera Tome Gotovca. Filmovi su iz produkcije Hrvatskog filmskog saveza, a početak je to projekta tematskih filmskih radionica Emine Kurtagić u Kulturnom centru Klanjec svakog zadnjeg petka u mjesecu. Lice, geste, grimase i riječi kao prikaz sveopće atmosfere i emotivnog ambijenta u hrvatskom ekperimentalnom i dokumentarnom filmu bile su tema prvog, a nova nas zanimljiva filmska iznenađenja očekuju već uskoro.
Uz Milana Lekića Lexa, na izložbi karikatura se s osamdesetak radova predstavlja krema hrvatske karikature, istaknuo je Vedran Akik, direktor Turističke zajednice grada Oroslavja, a Klanjec je vrlo rado bio jedan od domaćina ove putujuće izložbe s Dana humora u Oroslavju koja u izložbenoj dvorani Gradske knjižnice ostaje otvorena do kraja tjedna, a onda seli prema Svetom Križu Začretju.

Related Posts

Tags

Share This