Interaktivne ploče u klanječkoj školi

tra 28, 2017 by

Interaktivne ploče u klanječkoj školi

Učenici OŠ Antuna Mihanovića Klanjec imaju na raspolaganju dvije interaktivne ploče. Jedna se nalazi u kabinetu biologije i kemije u matičnoj školi u Klanjcu, a jedna u informatičkoj učionici PŠ Lučelnica. Ove je srijede gradonačelnik Zlatko Brlek u društvu ravnateljice Melite Ulama posjetio školu i razgovarao s učenicima koji  koriste tzv. pametnu ploču u nastavi. Škola je nabavila jednu ploču čija je cijena 13.750,00 kn, dok je sredstva za drugu osigurao Grad Klanjec te na taj način omogućio da i učenici u područnoj školi imaju na raspolaganju ovo suvremeno nastavno pomagalo kojim su oduševljeni. Kako su rekli gradonačelniku, nastava, osobito predmeta iz STEM područja s njom im je puno zanimljivija, a kažu i da se sad puno radije javljaju za izlazak pred ploču i rješavanje zadataka. Da se njih pita, sve bi se klasične škole zamijenile interaktivnim, a gradonačelnik im je u tome obećao pomoći u idućim godinama.

– Uvijek valja investirati u obrazovanje jer je dokazano da se takve investicije uvijek vraćaju uvećane i do tri puta. Nakon što je OŠ u Klanjcu kupila pametnu ploču, nismo mogli, a da istu takvu ploču ne omogućimo i za učenike Područne škole u Lučelnici – istaknuo je gradonačelnik Brlek, dodajući kako će u gradu Klanjcu prioritet uvijek imati mladi i njihovo obrazovanje.

–Prije dvije godine, klanječka Osnovna škola Antuna Mihanovića uvela je i e – dnevnike, a kupljeni su i kompjutori i projektori za sedam učionica – rekla je ravnateljica Melita Ulama.

Related Posts

Tags

Share This