Gradu Klanjcu 150 tisuća kuna iz Programa za pripremu lokalnih EU projekata

svi 24, 2018 by

Gradu Klanjcu 150 tisuća kuna iz Programa za pripremu lokalnih EU projekata

Gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek potpisao je u srijedu, 23. svibnja 2018. u Zagrebu s ministricom regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijelom Žalac ugovor o financiranju u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju.
Gradu Klanjcu odobreno je  150.000,00 kuna za projekt uređenja šetnice s biciklističkom stazom.

Na Poziv za iskaz interesa prijavljeno je ukupno 578 projektnih prijedloga, 353 projekta komunalne infrastrukture i 225 projekata socijalne infrastrukture, a sredstva su dodijeljena za 264 najkvalitetnija projekta koje je moguće kandidirati ili na ESI fondove još u ovoj financijskoj perspektivi ili na druge trenutno raspoložive financijske mehanizme.  

Kroz Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz  Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova ukupno je odobreno sufinanciranje 16 projekta s područja Krapinsko-zagorske županije. Na svečanosti dodjele ugovora za korisnike iz cijele Hrvatske, uz župana Željka Kolara, bili su i drugi predstavnici jedinica lokalne samouprave s područja naše županije, koji su također potpisali ugovore o sufinanciranju.

 

Related Posts

Tags

Share This