Petra i Lea najbolje u čitanju naglas

lis 28, 2017 by

Petra i Lea najbolje u čitanju naglas

U Mjesecu hrvatske knjige, Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec organizirala je u suradnji s Osnovnom školom Antuna Mihanovića gradsko natjecanje u čitanju naglas.

U izložbenoj dvorani Gradske knjižnice posjetitelji su u petak, 27. listopada 2017. mogli čuti dvanaest odabranih ulomaka iz književnih djela koje su odabrali sami natjecatelji.
Patricia Štih, 7. r., Petra Slovenec, 8. r., Petra Lepej, 7.r. i Sebastijan Harapin, 7.r. natjecali su se u starijoj kategoriji, a Lea Kralj, 4.r., Lorena Petek, 5.r., Luka Nogovec, 4.r., Vid Petek, 3.r., Tena Išek, 3.r. Lorena Grahovar, 5.r., Matea Toth, 6.r. i Franka Poslek, 6.r. u mlađoj. 

Povjerenstvo u kojem su bile Sanja Golubić, Katarina Matošević Šoban i Snježana Horvatin,  nakon odslušanih svih odabira naših malih čitatelja, imalo je težak zadatak proglasiti pobjednike. Njihovom odlukom Petra Slovenec iz 8. razreda s odlomkom iz Malog princa te Lea Kralj iz 4. razreda sa svojim odabirom najdražeg dijela teksta iz Šume Striborove proglašene su pobjednicama ovog natjecanja te će nas predstavljati na županijskom ogledu koje organizira Općinska knjižnica Marija Bistrica.
U mlađoj kategoriji drugo mjesto osvojila je Lorena Petek, a treće Luka Nogovec. Druga je u starijoj kategoriji bila Petra Lepej, a treće mjesto osvojila je Matea Toth.
Najbolje je Gradska knjižnica nagradila besplatnom godišnjom članarinom.
Sve pohvale našim osnovnoškolcima, ljubiteljima knjiga i čitanja, njihovim mentorima i roditeljima jer smo svi zajedno uživali i jer su nam naši najmlađi pokazali da je čitanje zakon!

 

 

Related Posts

Tags

Share This