Gradski čelnici kod župana

srp 15, 2013 by

Gradski čelnici kod župana

Prošlog četvrtak, 11. srpnja, izaslanstvo Grada Klanjca,  gradonačelnika Zlatka Brleka, njegovog zamjenika Zvonka Severa te predsjednika Gradskog vijeća Božidara Gorupa. u svom uredu primio je  župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Čelnici Klanjca sa županom su razgovarali o mogućim budućim projektima na području grada te suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom.

Grad Klanjec očekuje skorija ulaganja privatnih investitora u Poslovnoj zoni Lepoglavec. Naime, ozbiljan investitor spreman je uložiti u solarnu elektranu u poslovnoj zoni i samostalno riješiti pitanje pristupa parceli ukoliko se izgradi trafostanica čija je gradnja i predviđena u samoj zoni. Također, razgovaralo se i o mogućnostima razvoja bioenergane na području grada Klanjca.

Gradonačelnik je spomenuo i projekt koji bi pomogao u poboljšanju demografske slike grada, odnosno poticao život mladih ljudi u Klanjcu. Riječ je o projektu izgradnje stambenih prostora, točnije malih kuća na klanječkom području koje bi mladi parovi mogli iznajmiti te najmom otplaćivati kredit potreban za ulaganje. Cijene najma bi bile vrlo povoljne, za realizaciju projekta osnovalo bi se neprofitno gradsko poduzeće, a sve s ciljem pružanja što većih mogućnosti mladim parovima da žive i rade u Klanjcu.

Jedna od tema bio je i razvoj turističke ponude Klanjca, uređenje pročelja zaštićenih građevina i uljepšavanje grada kao jednog od preduvjeta dolaska većeg broja posjetitelja.

Župan je pozdravio projektne ideje, najavio skori sastanak s načelnicima i gradonačelnicima na temu pripreme projekata ruralnog razvoja te izrazio zadovoljstvo što je imao priliku primiti čelne ljude Grada Klanjca koji su mu tom prilikom simbolično poklonili sliku grada.

800x800

Related Posts

Tags

Share This