Gostovanje KUD-a Antun Mihanović i delegacije Grada u Poljskoj

ruj 9, 2015 by

Gostovanje KUD-a Antun Mihanović i delegacije Grada u Poljskoj

Kulturno-umjetničko društvo “Antun Mihanović” i delegacija Grada Klanjca sudjelovali su od 4. – 6. rujna 2015. u programu Europa za građane u poljskim Wilamowicama, gradu s kojim imaju potpisane Povelje o prijateljstvu i višegodišnju uspješnu suradnju i razmjenu.
Na manifestaciji  Wilamowskie Śmiergusty 2015. koja je održana u okviru ovog programa koji financira Europska unija KUD “Antun Mihanović” predstavio se subotnjim i nedjeljnim nastupom na glavnoj pozornici izvevši dvije folklorne koreografije i dvije koreografije dvorskih plesova te jedan tamburaški intermezzo upoznavši tako publiku i ostale sudionike s dijelom hrvatske kulturne baštine. Uz naše društvo, u programu su sudjelovali i kulturni amateri iz Županje, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Češke, Mađarske te domaćini iz Poljske.
Gradsku delegaciju predvodio je gradonačelnik Zlatko Brlek, a uz njega u Pojskoj su bili i predsjednik Gradskog vijeća Mirko Lunko, pročelnik Gradske uprave Gordan Šoban, gradski vijećnik Toni Bogović te pročelnica Općine Kraljevec na Sutli Maja Vukina Bogović, a tijekom susreta susreli su se s domaćinima na čelu s gradonačelnikom Marijanom Trelom te kolegama iz prijateljskih slovačkih, čeških i mađarskih gradova.
Četrdesetak članova KUD-a “Antun Mihanović” iskoristilo je ovaj boravak u Poljskoj kako bi posjetili i kratko razgledali Krakow, drugi po veličini poljski grad i glavno turističko odredište te Wadowice, rodno mjesto Ivana Pavla II.

Related Posts

Tags

Share This