Godina u Klanjcu ipak lijepo počela!

sij 4, 2021 by

Godina u Klanjcu ipak lijepo počela!

Kratko smo danas posjetili Dječji vrtić”Kesten” u kojem je ohrabrujuće počela nova godina. Naime, u novoizgrađenom vrtiću danas je prvi radni dan. U jutarnjim satima polako su pristizali roditelji sa svojim mališanima. Prvo je trebalo pronaći ime na svojem novom ormariću, a sljedeće pitanje bilo je: A gdje je sad moja grupa?! No, već nakon par minuta uglavnom se veselo kuhalo u novim kuhinjicama koje imaju i Pčelice i Točkice, već su se slagale nove kocke, a neki su se odmah rano ujutro primili “intelektualnog rada” te se prihvatili papira i bojica. U  prostorijama za svoje odgojne grupe tete sada imaju i svoj zasebni radni kutak s radnim stolom, ormarićima, oglasnom pločom, gdje mogu pripremati potrebne odgojno-obrazovne materijale i sadržaje dok se djeca igraju, a na raspolaganju im je i zasebna dvoranica za tjelovježbu i sportske aktivnosti. 
Živahno je jutros bilo i u novoj kuhinji u kojoj se pripremao prvi doručak. Trebat će, naravno, još malo vremena da se zapamti gdje u novom prostoru što stoji i da se možda neke stvari malo i prilagode na način koji će se pokazati najpraktičnijim, ali prvenstveno za naše male polaznike, pa onda svakako i za stručno i tehničko osoblje vrtića, a vjerujemo podjednako i za roditelje, novi vrtić u Klanjcu veliki je pomak na bolje. 

Danas su se u novi vrtić uselili sadašnji polaznici vrtića, a za veljaču je planiran upis nove djece te početak rada jaslica.
Bilo bi naravno vrlo lijepo da je novi vrtić otvoren i prigodnom svečanošću, a sigurni smo da bi naše tete s našim najmlađim sugrađanima s velikom radošću za tu prigodu pripremile još jednu od sjajnih priredbica na kakve smo od njih naviknuti, ali ovoga trenutka ipak je najvažnije čuvati zdravlje. 
Narednih dana, u vrijeme kada vrtić nije otvoren za djecu te u skladu s epidemiološkim mjerama,Grad Klanjec i Dječji vrtić “Kesten” priredit će tiskovnu konferenciju za medije te simbolično otvoriti novi prostor.

 

Related Posts

Tags

Share This