FINALE DJEČJEG FESTIVALA “RASPJEVANO SUNCE”

svi 7, 2012 by

FINALE DJEČJEG FESTIVALA “RASPJEVANO SUNCE”

U odličnoj atmosferi, punoj zajedničke pjesme, plesa, glasnih uzvika podržavanja i korektnog navijanja  brojnih navijača, održano je u subotu, 5. svibnja 2012. u sportskoj dvorani osnovne škole Antuna Mihanovića veliko finale drugog Dječjeg glazbenog festivala “Raspjevano sunce” Klanjec, 2012. koje je svojim prekrasnim glasom otvorila mlada klanječka učenica srednje glazbene škole Lucija Jelušić.

Izvrstan organizator ovog lijepog glazbenog događaja bilo je i ove godine Društvo “Naša djeca” Klanjec, a pokrovitelj Grad Klanjec. 
Nakon dvije polufinalne večeri od 26 prijavljenih malih pjevača u finalu je svoje odabrane skladbe izvelo njih jedanaest.
Uz glasove publike, o pobjednicima je odlučivao i stručni žiri u kojem su bili Katica Nikolić,  Armando Slaviček te glazbeni gost festivala Bojan Jambrošić.
Na pozornicu “Raspjevanog sunca” uz veliko odobravanje publike izašli su te odlično izveli svoje skladbe Melani Berić, Thalia Kralj, Lucija Firšt, Viktorija Harapin, Patricija Pek, Ružica Koprivnjak, Florijan Škreblin, Antonio Pernjek, Nives Knezić, Tamara Balja i Lorena Pažameta.

U pauzi festivala, dok su članice Društva “Naša djeca” prebrojavale glasove publike, nastupile su dvije plesne grupe i to ritmička te grupa orijentalnog plesa Glazbeno-plesnog studija “Ritam” iz Klanjca, a cijelu je dvoranu dignuo na noge  Bojan Jambrošić te na taj način malo smanjio veliko nestrpljenje malih izvođača prije proglašenja pobjednika festivala.

Apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Dječjeg glazbenog festivala “Raspjevano sunce”  koji je osvojio i najviše glasova publike te prvo mjesto odlukom stručnog žirija je Antonio Pernjek iz Donjeg Maclja i to za svoju izvedbu skladbe You rice me up.
Druga i to također i odlukom publike i mišljenjem žirija bila je Tamara Balja iz Goljaka, a pjevala je pjesmu Halleluja.
Treće mjesto žirija osvojila je Patricija Pek za izvedbu Zagorke, dok je publika odlučila treću nagradu dodijeliti Ružici Koprivnjak iz Pregrade za pjesmu Put putujem. 
Staklene statue “Raspjevanog sunca” malim je pjevačkim nadama uručio gradonačelnik Klanjca Željko Kolar, a Zahvalnice u povodu Dana grada Maji Vukina Bogović i Alenu Jelušiću za odličnu organizaciju festivala.

Related Posts

Tags

Share This