dr.Nikola Benković novi predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu

velj 13, 2016 by

dr.Nikola Benković novi predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Klanjcu

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu održao je u četvrtak, 11. veljače 2016. svoju redovnu izbornu skupštinu. Kao što je s pravom u svom izvješću istaknuo dosadašnji predsjednik Nikola Filko, riječ je o Ogranku koji je od svoje obnoviteljske skupštine do danas realizirao cijeli niz kulturnih programa, ali proveo i nekoliko velikih kulturnih akcija poput iniciranja uređenja Spomen parka Antuna Mihanovića, organizacije stručno-znanstvenog skupa o Antunu Mihanoviću do postavljanja Velikog raspela p. Marijana Gajšaka na Vidikovcu iznad Klanjca. Dosadašnje vodstvo može uistinu biti više nego zadovoljno postignutim rezultatima jer je Ogranak postao prepoznatljiv daleko izvan granica našeg grada.
Zadovoljni dosadašnjim radovima članovi su jednoglasno usvojili izvješća te izabrali novo vodstvo Ogranka. Za novog je predsjednika izabran tako dr. Nikola Benković, potpredsjednik i dalje ostaje Marijan Pleško, a nova je tajnica Kristina Kroflin. U predsjedništvo su još izabrani NikolaFilko, dr. Jasna Gmajnički, Branka Golubić i Snježana Horvatin.
Nadzorni odbor radit će i dalje u istom sastavu – Iva Šega, Milkica Hrbud i Dalibor Šoban.

Članove Ogranka MH u Klanjcu pozdravili su na njihovom godišnjem okupljanju i potpredsjednici Matice hrvatske Damir Barbarić i Stjepan Sučić pohvalivši rad klanječkog Ogranka. Zahvalili su i dosadašnjem predsjedniku Nikoli Filku na iznimnoj suradnji, a u znak zahvalnosti uručili mu vrijedno izdanje Matice hrvatske.
Uspješnu suradnju i u budućem razdoblju poželio je ovom prilikom i predsjednik Ogranka MH u Zaboku dr. Ivica Balagović. U ime Grada Klanjca članovima i gostima obratio se zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever, a kao član Matice poklonio je gostima autohtono klanječko vino Sokol.
U kratkom umjetničkom programu svoje autorske stihove čitala je članica Ogranka Ružica Pečenjak, a svojim prekrasnim glasom svečanoj atmosferi na poseban je način pridonijela studentica Muzičke akademije Lucija Jelušić.

Related Posts

Tags

Share This