Dodijeljeni ugovori za studentske i učeničke pomoći

pro 18, 2017 by

Dodijeljeni ugovori za studentske i učeničke pomoći

Gradonačelnik Zlatko Brlek u nedjelju, 17. prosinca 2017. potpisao je ugovore s učenicima, studentima i njihovim roditeljima o dodjeli učeničkih pomoći za ovu školsku, odnosno akademsku godinu.
Grad Klanjec iz proračunskih sredstava dodijelio je ove godine 12 financijskih pomoći za učenike srednjih škola u iznosu od 250,00 Kn mjesečno. Jedanaest učenika pravo na pomoć ostvarilo je temeljem socijalnog statusa, a jedna učenica na temelju dosadašnjeg uspjeha u školovanju.
Četiri studenta primat će pomoć u iznosu od 550,00 kn (troje temeljem socijalnog statusa, a jedan zbog uspješnog studiranja, dok jedan student koji je ostvario pravo neće primati gradsku već državnu stipendiju). Inače, ove godine su pravo na pomoć iz gradskog proračuna ostvarili svi učenici/studenti koji su se prijavili na natječaj.
Pri potpisivanju ugovora gradonačelnik je istaknuo kako se nada da će ova financijska pomoć biti roditeljima dobrodošla te barem mala pomoć u podmirenju troškova koji tijekom školovanja, kako srednjoškolskog, a osobitog studentskog nisu mali. Učenicima je zaželio puno uspjeha u školovanju.
Bila je to naravno prigoda i za božićno-novogodišnju čestitku koju su gradonačelnik, učenici, studenti i njihovi roditelji međusobno razmijenili u ovo nedjeljno jutro.

LISTA-UČENIKA-I-STUDENATA-PRIJAVLJENIH-NA-NATJEČAJ-ZA-DODJELU-POMOĆI-2

 

Related Posts

Tags

Share This