Dodijeljena godišnja javna priznanja Grada Klanjca

svi 8, 2023 by

Dodijeljena godišnja javna priznanja Grada Klanjca

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Klanjca 2023. uručena su gradska priznanja koja se dodjeljuju Odlukom Gradskoga vijeća i gradonačelnika Grada Klanjca.

Ovogodišnji su dobitnici: 

KARLA BARTOLOVIĆ

Odlukom gradonačelnika Zahvalnica Grada Klanjca dodijeljena je KARLI BARTOLOVIĆ, hrvatskoj reprezentativki, dvostrukoj juniorskoj prvakinji Hrvatske i dvostrukoj  svjetskoj juniorskoj viceprvakinji, koja je nakon odličnog nastupa u finalu Svjetskog kupa 2022., postala treća samostreličarka svijeta.

MIRA PETEK

Zahvalnica Grada Klanjca za doprinos razvoju društvenog života dodijeljena je MIRI PETEK,  za dugogodišnju nesebičnu volontersku potporu u organizaciji klanječkih kulturnih i turističkih manifestacija i desetljeća predanog rada u KUD-u „Antun Mihanović“. Svojim osobnim primjerom i svojom osobitom kreativnošću godinama pokazuje kako je doprinos pojedinca nemjerljivo bogatstvo za svaku zajednicu.

PETRA PETEK

Najmlađa dobitnica Zahvalnice Grada Klanjca je PETRA PETEK, izvrsna i vrlo svestrana učenica petog razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića i ovogodišnja županijska pobjednica na natjecanju iz matematike.
Želimo joj da ostane tako uporna i marljiva, ali i da u svom školovanju, usvajanju novih znanja i traganju za svojim interesima uživa i ostane radosna djevojčica kakvu poznajemo.

MARIJA PREKRATIĆ

Zahvalnica grada Klanjca dodijeljena je MARIJI PREKRATIĆ, koja će uskoro zamijeniti svoj ured i dugogodišnji posao referentice za financije i proračun u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Klanjca zasluženom mirovinom. Njezina stručnost, preciznost, brzina, efikasnost, ali i strpljivost, razumijevanje i nesebičnost nedostajat će svakome od nas koji je u njoj imao uvijek pouzdanu i omiljenu suradnicu.

MIRJANA ŠTIH

Dobitnica Zahvalnice Grada Klanjca je MIRJANA ŠTIH, inicijatorica, osnivačica i dugogodišnja predsjednica Ekološke udruge „Japica“ koja ne odustaje od upornog rada na osvješćivanju naših sugrađana o važnosti zaštite okoliša, a eko kvizovima i drugim aktivnostima odgaja naše male sugrađane u odgovorne građane našeg ljupkoga grada.

dr.sc. MARINA KRPAN SMILJANEC

Povelja Grada Klanjca dodijeljena je dobitnici nagrade Djelatnik Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za 2022. godinu dr.sc. Marini krpan Smiljanec. U svojoj bogatoj karijeri bila je i dugogodišnja ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice „Antun Mihanović“ Klanjec, a dobar dio danas poznatih podataka iz klanječke povijesti, osobito iz 19. i početka 20. stoljeća, zahvaljujemo upravo istraživanjima dr.sc. Krpan Smiljanec. Objavila je i dvije knjige kratkih priča vezanih uz naš grad – Priče ispod Cesargrada i Cesargradska šaputanja te je autorica tekstova za više slikovnica koje su također inspirirane Klanjcem.

BISERKA KUŠANIĆ I STTELA MLINARIĆ

Za više od 40 godina predanog, odgovornog i profesionalnog rada u odgojiteljskoj struci, ali prvenstveno nesebične ljubavi, brižnosti, podrške, obrisanih suza i svakodnevnih osmijeha za generacije i generacije Klanjčanki i Klanjčana, koji su od njih naučili najvažnije stvari u životu, naše su tete, Biserka Kušanić i Sttela Mlinarić, dobitnice ovogodišnje Povelje Grada Klanjca.

IVICA HRBUD

Uz svetkovinu sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, Plaketa Grada Klanjca dodijeljena je IVICI HRBUDU, članu DVD-a Klanjec od 1976. godine, ali i dugogodišnjem predsjedniku i tajniku Vatrogasne zajednice Grada Klanjca, uvijek spremnom podmetnuti svoja leđa za dobru i efikasnu organizaciju vatrogasnih događanja. Riječ o nemjerljivom broju sati slobodnoga vremena i gotovo pola stoljeća života poklonjenog vatrogastvu, toj plemenitoj ljudskoj djelatnosti.

DEJAN SLOVENEC

Dobitnik Plakete Grada Klanjca ove godine je DEJAN SLOVENEC, koji je od 2007. do danas stvorio respektabilan obiteljski trgovački obrt. Višestruko nagrađivani obrtnik, aktivni je član Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec i njegovog upravnog odbora, ali i Moto kluba Sokol. Neupitan je njegov doprinos razvoju obrtništva u našem kraju, ali jednako tako i društvenom životu u gradu.

Iskrene čestitke!

 

 

Related Posts

Tags

Share This