Adventska izložba slika i ukrasa

pro 15, 2015 by

Adventska izložba slika i ukrasa

Članovi Likovne udruge “Oton Iveković” Klanjec, kojima su se pridružile i članice sekcije za tradicijsko rukotovorstvo Udruge umirovljenika grada Klanjca, razveselili su svoje sugrađane u ovo predblagdansko vrijeme izložbom slika i tradicijskih ukrasa.
Likovni amateri predstavili su se s tridesetak radova pod zajedničkim nazivom Zima na platnu, a na ovoj skupnoj izložbi sudjelovali su Marija Antolić, Ružica Blažinčić, Gordana Držaić, Jasminka Držaić, Antonija Gašpar (12 godina), Vlatka Gođevac, Žarko Grgić, Dubravka Jurak, Kruno Meglić, Josip Pleško, Mladen Prekrat, Ljubica Slovenec, Ivo Šućur, Filip Trajbar (13 godina), Nevenka Tramišak, Lucija Vlašić (14 godina) te njihova umjetnička voditeljica Adrijana Čelec, studentica 5. godine slikarstva na Likovnoj akademiji u Zagrebu.

Našim su se likovnjacima na najbolji mogući način pridružile vrijedne članice Sekcije za tradicijsko rukotvorstvo Udruge umirovljenika grada Klanjca predstavivši bor okićen rukom rađenim ukrasima od prirodnih materijala, ružicama od krep papira, jaslicama starim više desetljeća iz klanječkih obitelji. Posebno je zadovoljstvo istaknuti da su im se u tome pridružili mali članovi Kajkavske grupe klanječke škole.
Književna gošća na ovoj kulturnoj večeri bila je Tatjana Hikec iz Gornje Stubice koja je predstavila svoju prvu zbirku pjesama za odrasle Zemaljska cesta trnja i cvetja. Posjetitelji su svakako uživali i u još jednom lijepom glazbenom nastupu sastava Za kaj u našem gradu.

Related Posts

Tags

Share This