25 svijeća gori na gradskom trgu u znak sjećanja na Vukovar

stu 18, 2016 by

25 svijeća gori na gradskom trgu u znak sjećanja na Vukovar

“Morate iznova graditi. prvo svoju prošlost, tražiti korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.”
Siniša Glavašević, 12. studenog, 1991., 18:11 sati

25 godina nakon pada Vukovara ispred spomenika autoru hrvatske himne na glavnom gradskom trgu župan Željko Kolar, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever te predstavnici klanječkih branitelja i vatrogasaca zapalili su večer uoči Spomendana kojim se cijela Hrvatska sjeća tragične sudbine i žrtve vukovarskih branitelja i njegova stanovništva u Domovinskom ratu 25 svijeća koje simboliziraju vukovarski Vodotoranj i stradanje vukovarskih žrtava.

Na središnjem županijskom obilježavanju Spomendana koje je u četvrtak poslijepodne održano ispred spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku uz delegacije Krapinsko-zagorske županije i županijskih braniteljskih udruga, gradonačelnik Klanjca zapalio je svijeću u ime svih građana Klanjca u znak sjećanja na herojski grad, njegove stanovnike i branitelje.

Related Posts

Tags

Share This