Čestitka uz Dan antifašističke borbe

lip. 22, 2018 by

Čestitka uz Dan antifašističke borbe

Uz praznik kojim se u Republici Hrvatskoj obilježava Dan antifašističke borbe želim istaknuti kako je sjećanje na 22. lipnja 1941. i trenutak kada je u šumi Brezovica započeo organizirani otpor hrvatskog naroda protiv fašizma važno i danas.
Događaji u kojima do izražaja dolazi netrpeljivost, mržnja, nerazumijevanje prema ljudima druge nacionalnosti ili vjere, a kojima smo svakodnevni svjedoci u našem današnjem svijetu, upozoravaju nas da je i danas jednako važno upozoravati na sva zla koja su fašizam i nacizam učinili narodima, danas ujedinjene Europe. Posebno je važno da za taj dio naše povijesti znaju mladi i da ih neprekidno učimo razlikovati dobro od zla. Antifašistički pokret u temeljima je naše hrvatske domovine i možemo biti ponosni na sve hrvatske i naše klanječke građane koji su se u Drugom svjetskom ratu uključili u partizanski pokret.
Ovaj je praznik dan sjećanja na sve one koji su dali svoj doprinos da se na europskom tlu zatvore vrata fašizmu. Svim građanima čestitam Dan antifašističke borbe.

Gradonačelnik Zlatko Brlek

Related Posts

Tags

Share This